Начало Събития Събития 2016 Купа Мургаш 2016 - подробности
Купа Мургаш 2016 - подробности
Написано от Организаторите    Вторник, 02 Август 2016 11:45    Печат

Здравейте, малки, големи и още по-големи любители на планинското колоездене! На 11 септември Велоклуб Мамут и Максбайк с подкрепата на Български Колоездачен Съюз и с любезното домакинство на Община Бухово Ви канят на шестото издание на Купа Мургаш. Което, както винаги, ще предизвика едни от най-подготвените състезатели и любители на планинското колоездене в България.


По традиция състезанието ще премине по билото и полите на вр. Мургаш в Стара Планина, разположени на няма и 30-ина минутки от жълтите павета на гр. София. Поради статута на състезанието, като Държавен шампионат за някои от категориите, надпреварата ще се проведе в малко по-различен формат. Най- съществената промяна засяга маршрутите, които вече стават три, както и категориите, които могат да вземат участие в тях. А те ще бъдат следните:

Мургаш 65 км, 2800 м положителна денивелация. По този маршрут ще вземат участие само лицензирани състезатели, категории Мъже Елит и до 23 години. Надпреварата за тях ще е със статут Държавен шампионат. Включва 4/четири/ сериозни изкачвания:

 • Вр. Мургаш - дължина 17 км, 1000 м денивелация
 • Потоп - дължина 4,5 км, 400 м денивелация
 • Желява - дължина 6 км, 600 м денивелация
 • Вр. Готен - дължина 6 км, 450 м денивелация

Маршрутът е подходящ за изключително добре подготвени състезатели.

Мургаш  54 км, 2400 м положителна денивелация. По този маршрут ще вземат участие категориите: Мъже, Жени*, Ветерани, Юноши старша възраст.
*За Жените с лиценз към БКС, състезанието ще е със статут Държавен шампиoнат.
Включва следните изкачвания:

  • Вр. Мургаш - дължина 17 км, 1000 м денивелация
  • Потоп - дължина 4,5 км, 400 м денивелация
  • Желява - дължина 6 км, 600 м денивелация

   Маршрутът е подходящ за добре подготвени любители и състезатели.

   Мургаш 45 км, 1500 м, положителна денивелация. По този маршрут ще вземат участие категориите: Мъже, Жени, Юноши младша възраст, Девойки, Отбори. Включва само основното изкачване до вр. Мургаш (дължина 17 км, 1000 м денивелация) плюс някои по-малки.  Въпреки, че е най-краткият от трите маршрута, 17 километровото спускане от върха ще ви отведе на 10 км от финала, които включват предизвикателни хълмове и дерета за преодоляване.

   Маршрутът е подходящ за средно и добре подготвени любители.

   Очаквайте още интересни новини и изненади, а дотогава за записване и повече информация следете
   http://murgash.veloclubmammut.com/

   https://www.facebook.com/murgash.xcm/?fref=ts

   Всичко това ще се случи и благодарение на безвъзмездната подкрепа на: Авител, Девин, Лактима, Хотелски Комплекс Реденка, Рекламна агенция Олимп, Craft.


   Add this to your website

   Коментари

   Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
   Последна промяна ( Вторник, 02 Август 2016 12:22 )
    

   Стани сътрудник на MTB-BG.com

   Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

   ИЗПРАТИ СТАТИЯ

   Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


   ИЗПРАТИ СНИМКИ

   Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


   ПОВЕЧЕ...

   Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

   Партньори