Начало Събития Събития 2016 Държавен шампионат по планинско колоездене 2016 - репортаж от организаторите
Държавен шампионат по планинско колоездене 2016 - репортаж от организаторите
Написано от Организаторите    Четвъртък, 28 Юли 2016 07:23    Печат

Елитът на родното планинско колоездене се събра в Пампорово и Чепеларе през уикенда 23-24 юли

Стотици колоездачи от цяла България премериха сили за националните титли в 4 дисциплини

Този уикенд в родопските ни курорти се проведе Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене в дисциплини спускане, форкрос, крос-кънтри олимпик и крос-кънтри елиминатор. В надпреварите се включиха десетки колоездачи от цяла България, а конкуренцията беше на високо ниво.

Съботният ден беше отреден за състезанията по крос-кънтри, които се проведоха в Чепеларе. Участниците в стартовете бяха разделени в няколко отделни категории, а най-добри резултати в дисциплина крос-кънтри олимпик показаха Александър Алексиев при мъже елит, Христина Козарева при дамите, Гавраил Стефанов и Ясен Александров при юношите и Илко Илиев при ветераните.

В първия по рода си държавен шампионат по крос-кънтри елиминатор шампион стана Александър Алексиев, следван от Тодор Ангелов и Ясен Александров.

По същото време в Пампорово се проведе държавният шампионат в дисциплина форкрос. Състезанието беше много атрактивно, а крайния резултат не беше ясен до последния момент. След няколко оспорвани битки по изключително трудното и технично трасе на Велопарк Пампорово, първи финалната линия пресече Никола Христов, следван от Димитър Мънев, Гимитър Гайдов и Станимир Меразчиев.


В неделя в Пампорово се проведоха и финалите по спускане. В състезанието се включиха 60 от най-добрите родни състезатели, които се бориха за националните титли във всички възрастови категории. Шампион по спускане в категория мъже елит за 2016 е Стивиан Гатев от Севлиево, който успя да премине по скоростното 1800 м  трасе за време 2:21.08 минути. Само на 81 стотни след него остана варненеца Младен Славчев, следван от Мартин Ненчев от Плевен.

При юношите най-бърз бе Валентин Иванов от Благоевград, който показа изключително стабилно каране през целия уикенд и заслужено спечели националната титла. При младежите до 14 години на първото стъпало на почетната стълбичка се качи една от надеждите на родното планинско колоездене – Йордан Анчев от град Бяла.  В категорията на мъжете над 30 години победител стана Димитър Гайдов, а при жените приза взе Виктория Гончева.

В отборното класиране в дисциплината крос-кънтри първото място заеха Янтра Исполин от град Габрово и отбора на Несебър Shockblaze при елитните категории. При спускачите отборната титла бе за местния клуб Фрий Райдърс Юнайтед.

След резултатите от шампионата по спускане вече е ясен и част от националния отбор, който ще представлява страната ни на Световното първенство в дисциплината, което ще се проведе през септември във Вал ди Соле, Италия, а участието на родните състезатели ще се поеме от Българския Колоездачен Съюз.

Снимки от състезанията можете да намерите във Facebook страницата на шампионата: https://www.facebook.com/events/1659001717757303/


Add this to your website

Коментари

avatar мapин
0
 
 
Не знам защо организаторите не публикуват класиране , защото са забравили да споменат резултатите в категория мъже до 23 години в която е победител Марин Николов от гр. Карлово . Може би ги е срам , защото го зарязаха пребит след падане по време на състезанието . Също така , моля да бъде споменато и какви награди получиха победителите и кога ще бъдат изплатени държавните премии , които им се полагат по закон !
avatar tanya
0
 
 
А можеш ли да цитираш според кой закон на републиканските шампиони в който и да е спорт им се полагат някакви парични премии от държавата? Щото аз много републикански шампиони познавам в не една и две дисциплини, ама ни един от тях не е получил нещо в допълнение към златния си медал.
avatar stevewonder
0
 
 
Държава нема колеги , кви премии, кви пет лева чакате незнам!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 28 Юли 2016 09:11 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори