Начало Събития Събития 2016 Световни ендуро серии 2016, 4 кръг
Световни ендуро серии 2016, 4 кръг
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Петък, 22 Юли 2016 15:52    Печат

La Thuile Enduro World Series powered by SRAM отново се доказа като епично във всяко отношение състезание - големи планини, големи падания и големи победи за Ричи Рууд и Сесил Раванел!


Ла Тюил в италианските Алпи е място, известно със своите страхотни пътеки около долината Аоста на фона на внушителния Мон Блан - започващи от високо, те са стръмни и технични, а на 16-17 юли по тях се състезаваха около 400 ендуро карачи. Надпреварата бе в двудневен формат - с по три специални етапа в събота и неделя.


Тонът на състезанието бе зададен още в събота, когато Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) и ричи Рууд (Yeti Fox Shox) смазаха конкуренцията си с по три победи, т.е. във всеки от етапите. Още в края на този ден и двамата имаха солидна преднина (около минута) пред съперниците си, което определено им гарантираше комфортно каране през втория ден.


При мъжете Сам Хил (Chain Reaction Cycles Paypal) отново изненада мнозина и прояви същото постоянство като Рууд, само че по отношение на второто място. Австралиецът завърши и трите етапа на тази позиция, но с общо 53 секунди изоставане, така че реалният съперник за него бе Дамиен Отон, който завърши деня само 15 секунди назад.


При жените Изабеу Кордурие (SUNN) също се бори юнашки, но в края на деня бе на повече от минута зад Раванел.

С толкова силни лидери, вторият ден също се превърна в борба основно за другите места на подиума. Сам Хил падна в четвъртия етап и изгуби доста секунди, но се завърна с победа в петия и в крайна сметка това се оказа достатъчно, за да циментира второто му място. Отон остана трети.


Нямаше промяна и при жените - Раванел приключи първа, Кордурие втора, а изненадата дойде от канадката Андреан Лантие Надо (Rocky Mountain Urge bp), която с втори места в два от кръговете успя да заеме третото място.

Не пропускайте и видеорепортажа от организаторите, в който се виждат много от решаващите моменти в състезанието:

В края на месеца Световните ендуро серии се пренасят отвъд Атлантика - петият кръг ще бъде в Аспен Сноумас, Колорадо на 30-31 юли.

http://www.enduroworldseries.com/Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 22 Юли 2016 15:55 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори