Начало Събития Събития 2016 Успех за Станимир Меразчиев в Megavalanche 2016
Успех за Станимир Меразчиев в Megavalanche 2016
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 10 Юли 2016 08:18    Печат


Състезателят на Riders United/RAM Bulgaria Станимир Меразчиев отново последва мечтата си за участие в Megavalanche и този път се завърна с голям успех - 1 място в категория 30+ и 10 място в общото класиране на Mega Challenger. Всичко това при над 300 участници! Уверете се сами, като намерите името му на първата страница в горните редове на класирането:

http://www.ucc-sportevent.com/wp-content/uploads/MEGA16-CHALLENGER.pdf

Megavalanche е може би най-известното състезание в дисциплината DH маратон. Провежда се всяка година във френските Алпи, началото му е повече от десетилетие назад във времето, а интересът към надпреварата е огромен (над 2000 човека). Местата на старта са ограничени, до тях се достига след квалификации, а този път Стани не просто достигна до финала, но даде и най-доброто време в своята категория.

Да си призная, в рамките на Megavalanche има толкова много стартове, че дори не бях сигурен с какъв статут точно е този, в който Стани завърши първи. Името на неговия старт е Mega Challenger и това състезание се провежда в събота, докато същинският старт с участието и на професионални състезатели е днес, в неделя. Mega Challenger e междинна категория между аматьорите и най-силните участници. Както вече споменахме, за финалите състезателите се подреждат чрез серия от квалификационни спускания, които протичат в рамките на цяла седмица. Първите 35 от всяко такова спускане участват във финалите в неделя. Вторите 35 карат в събота в старта Mega Challenger - точно тук се състезаваше Стани. Всички извън тази бройка участва в състезанието Mega Amateur, което също се провежда в неделя.

За Стани това не е първо участие в състезанието и след миналогодишното издание той сподели, че няма друго подобно усещане, като да застанеш на старта при ледника и да караш с още стотици хора надолу в продължение на един час. Какво ли е усещането сега? Ще трябва да изчакаме, за да ни каже.

Радваме от сърце на успеха му. Браво, Стани!

Повече подробности за състезанието можете да видите тук: http://www.ucc-sportevent.com/megavalanche-alpe-dhuez-en/.


Add this to your website

Коментари

avatar mirelay
0
 
 
Браво!
avatar telemark08
0
 
 
Станимир е нашата гордост .
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 11 Юли 2016 16:30 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори