Начало Събития Събития 2016 Родопски уикенд с нотки на ендуро - 9-10 юли 2016
Родопски уикенд с нотки на ендуро - 9-10 юли 2016
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 21 Юни 2016 12:26    Печат

Biking Tours ви канят на поредното приключение с велосипеди - този път в Родопите в разгара на лятото.


ПРОГРАМА

Ден 0, 08.07.2016

Пристигаме между 19-22 ч в къща за гости ''Тошев и Фамилия'', с. Стойките. Цената на нощувка е 15 лв. на легло! Във всяка стая има собствен санитарен възел. В къщата има голяма трапезария с кухня, където ще имаме удоволствието да си приготвим сами храна, да вечеряме и закусваме. 

GPS координати на обекта: 41.6539, 24.6358
http://www.bgvakancia.com/offer/2991/

Ден 1, 09.07.2016 г.

Изчакваме пътуващите сутринта, ако има такива, и най-късно в 10 ч. ще тръгнем от площада на с.Стойките по посока вр. Голям Перелик. Изкачваме се по асфалтов път до Музея на мечките, който се намира в подножието на върха. Там ще отделим 20-40 минути за почивка и желаната доза бира, след което се спускаме по технична пътека с дължина 3-4 км към с. Солища и малко преди селото се отделяме по панорамен път, който ще ни изведе в местността Айше Кулак. Оттам достигаме до Пампорово Байк Парк, където ще преценим нивото на групата и ще направим по няколко спускания по трасетата на Пампорово. Задължително ще направим едно спускане към Смолянски Езера, където ще отделим време за обяд и почивка. В края на деня ще се върнем отново в къщата за гости по горски път.

За деня е предвидено каране между 30-40 км с около 1300 м положителна денивелация и малко повече отрицателна. 
Вода по маршрута има.

Ден 2, 10.07.2016 г.

Когато групата закуси, проверяваме велосипедите и се отправяме на преход. През днешния ден сме организирали маршрут от Стойките през Пампорово до Смолян и отново финалът е в Стойките. Ще се качим до Пампорово по познатия вече панорамен път и оттам ще се отправим на югоизток в посока на красивия родопски град. Карането ни започва с горски път, който минава високо над село Левочево и по много красива и приятна пътека слиза в с. Бостина. Оттам имаме няколко километра асфалт и достигаме до с. Писаница, а след още 2-3 км и до с.Хасовица. Следва нова доза черен път и божествена пътека, която ще ни отведе до кв. Дунево в Смолян. Ще отделим време за обяд и ще покараме още малко, за да достигнем още една от интересните пътеки над Смолян, която ще ни свали в кв. Райково. След това се връщаме отново в Стойките, където си измиваме велосипедите, ако има нужда, и отпътуване. Връщането може да стане по два начина: Смолян - Левочево - Пампорово - Стойките или Смолян - Смолянски езера - Лифт Снежанка - Стойките (по пътека).

Днешното каране е също около 30-40 км и има много разнообразни пътища и гледки. 
Вода има! Бира също!!!
-------------------------------------------------------------------------------------
Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеоролгични условия и дъжд).

Нощувки: И двете нощувки са в къща за гости "Тошев" на цена по 15 лв. на вечер.

Храна: Може да се организираме общо и да си приготвим, а може и да си поръчаме домакините да ни направят. В къщата има напълно оборудвана кухня с малка механа.
------------------------------------------------------------------------------------
Организационната такса за събитието е 50 лв. Тя включва водач/и, застраховка злополука, както и транспорт при извънредни ситуации! Таксата не включва билет и/или карта за лифта в Пампорово Байк Парк.

Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до Стойките и обратно, като цената за транспорта е 40 лв. в двете посоки!

Записването става на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 07.07.2016 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и мнение за храна.

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/196386627425106/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 21 Юни 2016 17:05 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори