Начало Събития Събития 2016 Осогово TRAIL - 25-26 юни 2016
Осогово TRAIL - 25-26 юни 2016
Написано от Организаторите    Неделя, 05 Юни 2016 10:27    Печат

Двудневен вело-преход в Осоговска планина
25.06.16-26.06.16


Програма

Ден 1 (25.06.2016 г.) Кюстендил - почивна база ДАП
(Празник на Кюстендилската череша)

Среща в 10:00 ч. в Кюстендил - МБАЛ „Доктор Никола Василиев", намираща се на ул. "Пиянец" №23, където ще оставим колите на паркинга. Ще имаме възможност да отделим два часа за посещение на Празника на черешата, който традиционно се провежда в града. Около 12 ч. ще тръгнем на преход към махала Двете реки. Трипът ни започва с 14 км асфалтов път, който следва река Новоселска и североизточните склонове на Осоговската планина. Когато достигнем махала Двете реки, се отклоняваме по горски път, за да навлезем в дебрите на Осоговска планина. Горският път се характеризира с 12 км постепенно изкачване, преминаващо през много красива и сенчеста смесена гора. Достигайки местност “Мандрата“, ще се установим за нощувка в почивната база на ДАП. 

Карането за днешния ден е 27 км.
Вода има на 3 места на 8, 14 и 25 км.
Денивелация + 1160 м; - 157 м.
Очаквано време за изминаване - около 4 часа.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ден 2 (26.06.16г.) 
Ще тръгнем към 8:30 ч., за да изкачим с велосипеди връх Руен - 2 251 м н.в. Изкачвайки се към върха, с всеки километър ще се откриват все по-красиви гледки към високите била на Осогово. След час-два (8 км) каране достигаме заслон Превала (1852 м), където ще направим почивка преди последното изкачване. Ако за някои изкачването на върха се стори непосилно, могат да направят по-дълга почивка на заслона, изчаквайки останалите. Следват седем километра до върха, от които два са с особена трудност и бутане. Когато достигнем върха, ще направим кратка почивка на заслон Руен, който е в непосредствена близост до едноименния връх. Ще се насладим на величествени гледки към съседна Македония и към нашите Конявска и Лисец планини. Следва обратното спускане към заслон Превала, откъдето ще продължим с изкачване в северна посока, за да заобиколим връх Човека (2047 м). Оттук предстоят интересни и шеметни спукания, придружени с панорамни гледки към Рила, Конявска планина и Кюстендилската низината. Следва каране с плавно изкачване по горски път, който ще ни изведе в местността Памука на асфалтовия път Кюстендил – х. "Осогово". Там ще отделим време за обяд и почивка. Следва нова, още по-шантава порция от спускания по пътеки от хижа "Иглика" към с. Богослов и оттам към парк Хисарлъка и обратно в изходната точка в Кюстендил. 

Карането за днешния ден е 45 км.
Вода има на 5-6 места. 
Денивелация + 1078 м; - 2108 м.
Очаквано време за изминаване около 4 до 6 часа.

Без качване до връх Руен - 34 км, денивелация + 679 м; - 1709 м.
-------------------------------------------------------------------------------------

Този маршрут е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали планински велосипедисти, като за начинаещите е подходящ обходен асфалт за ден 2.

Нощувка: Настаняваме се в станцията на ДАП в стаи с две и три легла със собствен санитарен възел. Цената на легло е 12 лв. 
В района на базата има възможност за ползване на палатки срещу 5 лв. на човек.

Храна: В базата има ресторант, който предлага вкусна храна на достъпни цени. 

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).

Организационна такса за събитието е 40 лв. и включва: водач/и, застраховка ''Злополука'', съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и извънредни ситуации.

Таксата не включва храна и нощувки!

Таксата може да бъде платена в брой на място или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF
Банка ДСК

Записването става задължително с изпратен мейл с три имена, ЕГН и тел. на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.

Краен срок за записване 23.06.16г.

https://www.facebook.com/events/1607537899559101/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 05 Юни 2016 10:54 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори