Начало Събития Събития 2016 Biking Tours - Пътеките над Варвара - 4-5 юни 2016
Biking Tours - Пътеките над Варвара - 4-5 юни 2016
Написано от Организаторите    Петък, 20 Май 2016 09:03    Печат

Усъвършенствай карането си по техничните пътеки над с Biking Tours
Двудневен вело-уикенд в полите на Родопите - 4-5 юни 2016 г.


ПРОГРАМА

Ден 1 (04.06.2016 г.) Варвара – връх Милеви скали - Варвара

Тръгваме в 10:00 ч. от площада в с. Варвара (Пазарджишко)
Когато групата се събере, тръгваме по асфалтов път в западна посока от селото, преминавайки през съседните села Симеоновец и Семчиново. От Семчиново ще поемем на юг към високите ридове на Алабак – интересен дял от Западните Родопи, ще се изкачим по спокоен и много красив асфалтов път, за да достигнем едно от билата на този дял. Достигайки хижа "Милеви скали", се откриват невероятни гледки към Велинград и Ракитово, както и към красивото дефиле на Чепинска река. Наслаждаваме се на прекрасните родопски гледки и тръгваме по черен път на север, за да погледнем към билата на Средна гора. Следва приятна ливада, известна още като местност Смъденица, а след още 2 км достигаме друга местност - Мандрата, и началото на една от пътеките, която ще ни спусне между селата Варвара и Симеоновец, откъдето се прибираме в местно хотелче и се потапяме в басейна с минерална вода. 
Днешният ден се характеризира с много голямо изкачване по асфалт (20 км до връх Милеви Скали) и със страхотно, красиво и технично спускане по пътеки до изходната точка.

Общ маршрут - 34 км
Общата денивелация за деня е: 
1300 м положителна
1200 м отрицателна
Очаквано време за преминаване 5-6 часа.
Вода има на 6 места за този ден, разпределена равномерно в километрите.
-------------------------------------------------------------------------------------

Ден 2 (05.06.2016 г.): Варвара - х. "Равно Боре" - Варвара

Отново ще се постараем да тръгнем около 10 ч. от хотела и ще поемем по асфалта за Велинград срещу течението на Чепинска река, за да достигнем Варварските Бани. Ще караме около 4 км по асфалт, след което се отбиваме надясно по голям и стръмен черен път, за да достигнем хижа Равно Боре. Черният път е с дължина 5 км и доста голям наклон нагоре! Ще отседнем в района на хижата за обяд и по-дълга почивка, за да съберем сили за предизвикателното спускане, което сме подготвили за групата.

Общо каране за деня: 20 км
Денивелацията за днешния ден е:
Положителна 860 м
Отрицателна 820 м
Вода за допълване има на 2-3 места.
------------------------------------------------------------------------------------

Внимание! Този маршрут не е подходящ за начинаещи планински велосипедисти. Пътеките са технични и изкачванията са продължителни и стръмни.

Нощувки:
Настаняваме се в Радовата Къща, където нощувката е 15 лв. на легло и се доплаща 5 лв. за тези, които ще ползват минералния басейн. Може да се настаним още на 03.06.2016, петък.

Храна: Подсигуряваме сами храната си. За първия ден всеки ще трябва да си носи за дневното каране. На втория ще обядваме в хижа "Равно Боре". За закуска и вечеря може да се храним и в ресторанта на къщата.

Транспорт: 
Всеки стига до Варвара със собствен такъв, а може и с влак до Септември. Ако има желаещи, може да организираме транспорт по маршрут София-Варвара-София за хора и велосипеди по предварителна заявка, както и да направим споделено пътуване между участници.

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши условия и дъжд).

Организационната такса за събитието е 40 лв. и включва: водач/и, застраховка ''Злополука'' и съпътстващ транспорт за извънредни ситуации.

Таксата не включва: нощувки, храна, придвижване на участниците до началната точка на маршрута Варвара.

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Записването става на e-mail: 
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 02.06.2016 г.

https://www.facebook.com/events/587187554779328/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 20 Май 2016 09:47 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори