Начало Събития Събития 2016 Световни ендуро серии 2016, 1 кръг
Световни ендуро серии 2016, 1 кръг
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 30 Март 2016 10:30    Печат

Сезонът на най-високия клас състезания в дисциплината ендуро бе открит на 26-27 март в Корал, Чили


Photo: Duncan Philpott

Както обикновено, всичко около състезанието се развиваше бързо и драматично - като се започне с горския пожар, който се развихри в петък вечерта по склоновете над Корал, и се стигне до последните състезателни етапи в неделя.

Пожарът, за щастие, не застраши участниците и трасетата, така че организаторите получиха зелена светлина да продължат събитието и в събота над 400 състезатели се отправиха нагоре към първите етапи на надпреварата. Пътеките, подговени от Montenbaik, бяха стръмни, сухи и изровени, а ако състезателите можеха да спрат за момент, на много места се откриваха прекрасни изгледи към Тихия океан.

Победители в първия ден бяха Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro) при жените и Ричи Рууд (Yeti/Fox Shox)при мъжете.


Photo: Duncan Philpott

Сесил доминираше в своята категория, спечелвайки първите два етапа, а победителката в третия, Анеке Беертен (GT Factory Racing), завърши деня на втора позиция, следвана от младата надежда Изабеу Кордурие (SUNN).


Photo: Duncan Philpott

При мъжете първата етапна победа бе за Джером Клементс, но от втория етап Ричи Рууд бе неудържим и в края на деня водеше уверено, следван от Мартин Мейс (GT Factory Racing) и Никола Вуйо (Lapierrre Gravity Republic).


Photo: Duncan Philpott

Тези челни тройки се запазиха и през втория ден, макар че и тогава не липсваха обрати. Джаред Грейвс (Specialized Racing) например, който винаги е сред основните претенденти за челни позиции, скъса верига в петия етап, успя да я оправи навреме за шестия и там пак я скъса, като въпреки това успя да завърши на осмо място. Както Ричи Рууд, така и Изабеу Кордурие направиха падания в пети етап, но те не се отразиха на позициите им в класирането.


Photo: Duncan Philpott


Photo: Duncan Philpott

Резултатите можете да видите в сайта на EWS тук.

Ето и един кратък видеоклип: 

В следващите дни очаквайте и по-обширен видеорепортаж!

http://enduroworldseries.com/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 13 Април 2019 01:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори