Начало Събития Събития 2016 Winter Bike Duel 2016 - 26-27 февруари
Winter Bike Duel 2016 - 26-27 февруари
Написано от Организаторите    Сряда, 20 Януари 2016 13:48    Печат

Уникалната снежна байк надпревара се завръща за шеста поредна година! Станете свидетели на най-зрелищния зимен байк екшън и на едно от най-интересните събития за сезона по родните ширини, а именно Winter Bike Duel 2016!


За четвърта поредна година домакин на уникалното събитие ще бъде курортът Пампорово, а в арена на зрелището ще се превърна ски писта Стената. Специално за събитието ще бъде изградено много атрактивно трасе с отлична видимост за публиката, което ще включва множество големи скокове, виражи и стръмни отсечки. 

Освен срещу техничното снежно трасе, всеки един от състезателите ще трябва да се изправи и срещи своя опонент, защото по традиция състезанието се провежда в дуел формат, което създава още по-голяма интрига във всяко едно спускане и в много от случаите развръзката е неочаквана. 

Winter Bike Duel-ът протича на два основни етапа:
- Квалификации – индивидуални спускания по трасето, на които се засича време на всеки един състезател. След квалификацията и спрямо постигнатите резултати се формират стартовите двойки за финалите.
- Финали – спускания по двама състезатели едновременно с преки елиминации – първият пресякъл финалната линия продължава напред. В зависимост от броя на състезателите след квалификацията за финала се класират определен брой състезатели ( 4, 8, 16, 32, 64 и т.н.) 

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 4 отделни категории, а именно – деца 12-14, юноши 15-17, мъже 18+ и жени. 

Състезанието е отворено и всеки, които иска и смята, че има необходимата физическа подготовка и възможност, може да се включи. За да се запишете за участие, е необходимо да попълните онлайн акредитационната форма на www.conceptcreative.org/wbd

За поредна година партньор и основен домакин на състезанието ще бъде хотел "Перелик". От там са подготвили специални предложения за настаняването на състезателите и техните придружители. Промо-офертите можете да видите тук: http://pamporovo.bike/bg/offers/winter-bike-duel-2016-promotsionalni-tseni-za-nastanyavane-na-sastezateli-79

Програма:
26.02 | Петък
10:00 – 12:00 – Регистрации и оглед на трасето
12:30 – 16:30 – Тренировки

27.02 | Събота
8:30 – 10:00 – Регистрация
9:00 – 10:30 – Тренировки
11:00 – Квалификация
Сноускут и Скибайк Демонстрация
14:00 – Финали
21:30 – Награждаване
22:00 – Байк Парти

28.02 |Неделя
Ски и сноуборд ден 
*Всички състезатели ще могат да се възползват от специални цени за лифт карти

https://www.facebook.com/events/1253628537986352/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 20 Януари 2016 14:47 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори