Начало Събития Събития 2016 SloEnduro 2016 - календар
SloEnduro 2016 - календар
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Сряда, 13 Януари 2016 07:22    Печат

Организаторите на едни от най-силните (и близки до България) ендуро серии в Европа са подготвили 6 събития на територията на три държави - Словения, Италия и Хърватска - от април до октомври.


Вече е традиция сериите да започват в Италия, в Сан Дорлиго дела Вале, съвсем близо до Триест в най-източната част на италианското крайбрежие. Този път Enduro 3 Camini ("Трите комина", както е самостоятелното име на това събитие) ще бъде част от първото издание на МТБ фестивала No Borders.

След него сериите ще се установят в Словения с един кръг всеки месец. В края на май - приятелското и забавно  Enduro Cerkno, което бе избрано за най-добро събитие през 2015 г. През юни ще има нов старт - алпийското предизвикателство Soča Enduro в Бовец, част от Soča Outdoor Festival. През юли сериите ще бъдат представени от класическото Black Hole Enduro в Корошка, част от Black Hole Bike Fest. През август е ред на Enduro Kamnik - тази надпревара в близост до Любляна води началото си от 2014 г., през 2015 бе част от сериите 4Fun, а сега ще играе ролята и на Словенски национален ендуро шампионат. И този път сериите ще завършат със забележителното Enduro Grozni в Грожнян, Хърватска.

SloEnduro 2016 Calendar

April 9/10 - Enduro 3 Camini, Trieste (Ita)

May 28/29 - Enduro Cerkno (Slo)

June 25/26 - Soča Enduro, Bovec (Slo)

July 29/30 - Black Hole Enduro, Ravne-Prevalje (Slo)

August 20/21 - Enduro Kamnik (Slo)

October 15/16 - Enduro Grozni, Grožnjan (Cro)

През 2015 г. общо 450 колоездачи от 10 страни взеха участие в шестте кръга на SloEnduro и петте събития от сериите 4Fun. Словенците Нина Рупник (MBK SportR.si) и Вид Першак (Orbea Enduro Crew) станаха победители в крайното класиране.

SloEnduro 4Fun

Сериите от по-лесни и опростени като организация еднодневни състезания бяха лансирани за пръв път през 2015 г. и бяха доста успешни. Затова не е учудващо, че през 2016 г. те също ще имат международен характер, излизайки извън границите на Словения. Календарът за тях ще бъде оповестен скоро. 

Снимки от състезанията в SloEnduro през 2015 г. можете да разгледате тук: http://www.sloenduro.com/tag/foto/

Връзки:

SloEnduro website: Http://www.sloenduro.com

SloEnduro Facebook: https://www.facebook.com/sloenduro

SloEnduro YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UC7-4ZeUR4qJHgY4rXX36CPA

SloEnduro Twitter: @sloenduro

#SloEnduro


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 13 Януари 2016 08:48 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори