Начало Събития Събития 2015 Успехи за българските спускачи в Ореокастро, Гърция
Успехи за българските спускачи в Ореокастро, Гърция
Написано от Свтлин Гатев    Четвъртък, 22 Октомври 2015 12:52    Печат

Както обикновено, докладва Светлин Гатев, който освен баща на най-бързия българин през 2015 г., е и основен организатор на тези набези в съседна Гърция, а и по-далеч. Ето какво разказа Гатев-старши за представянето на българската дружина в Ореокастро на 17-18 октомври 2015 г.

На 18.10.2015 в красивото вилно селище Ореокастро, намиращо се в планинската част на Солун, за  втора година се проведе състезание по спускане. Това е последното състезание от гръцките DH серии, които,  за разлика от нашите,  са организирани от тяхната федерация по колоездене.

Интересът  към чужди участия  доведе 12 родни колоездачи (едни от наи-добрите в БГ) с амбицията  да премерят шпаги с южните ни събратя.  Голямата палатка на РАМ ги стресна, но за кратко. Те решиха, че палатка време не прави, и бързо ни дадоха да разберем, че ще е нужен и труд. Гръцките лъвчета показаха завидни умения за държава, в която почти няма гори и знаейки, че белият дроб на Балканите са българските планини и всички са чували за нашите байкпаркове.

По време на квалификациите  ни сполетяха  и се случиха следните неща:


1.Лъчо Савов – скъсана верига и за завършек - спукана гума. Да, ама това го премести извън списъка за финала.

2.Теодор Мавродиев - скъсана верига, но нечовешката му  амбиция за победа  надделя и дори ако се беше наложило да метне колелото на гръб, пак би се класирал в 12-ката.

3. Анжела Недялкова - въпреки че сме свикнали да я гледаме само във филмови продукции, в  тази байк роля също се изявява перфектно и реши, че ако не подобри времето си драстично на  финал, ще си изгради комплекси. Е,  какво стана – после ще разберете...

4. Иван Александров - як мъжага, който за първи път участва в състезание по DH и смело мога да заявя - ПОМНЕТЕ това име!

5. Пресиан Нанев - Хиляда успешни спускания на тренировки. Гадно падане на квалификации.

6. Стивиан Гатев - добро класиране с тенденции към подобряване.


7. Милан Димов - леко разочарован, но с надежди.

8. Наско – кофти спускане и  дотам.

9. Брат Виктор Ненчев - Колкото, толкова. Десети си е шест.

10. Брат Мартин Ненчев - стратегия "недобра квалификация - добър финал".


11. Йоан Нейчев -  девети, защото не е осми.

12. Валентин  Тенев -  трудно е да  караш със забравена маска в страната на митовете.


Финалите показаха,  че очакванията ни за пълната стълбичка с български юноши не се случиха изцяло, но  почти. Само един гръцки момък, Ник Арвантис, геройски завоюва 2 място, а трето няма да кажа чие постижение е, понеже така заслужилият  се появи толкова, бързо че никой не разбра кой е. :) Пети, също на подиума, се качи Мартин Ненчев.


При жените имаме също добро постижение и това е нашата Анжела, която успя да подобри доста  времето си от квалификация и това я качи на трето място на стълбичката. Тя, въпреки краткия си опит като DH-състезател, вече има една международна стълбичка и съм сигурен, че хъсът ѝ ще я отведе напред.


Голямата  битка  се случи при елита, понеже Стиви, след  нанесената "обида" в Боровец, бе дошъл за реванш и се отдаде на 110 %, но не му достигнаха 11 % (според Миланката) и така той остана на второ място. Това за този стадий на подготовка е добър резултат, но следващата година Стиви обеща да се изкачи на първото място и да се превърне в "балканския тигър". :)


Това е екранът на истината. Участниците бяха 150, но в първите страници  са 90% от нашите борци! :)


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 22 Октомври 2015 15:56 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори