Начало Събития Събития 2015 Осогово Downhill - 30 октомври - 1 ноември 2015
Осогово Downhill - 30 октомври - 1 ноември 2015
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Петък, 16 Октомври 2015 08:42    Печат

Това състезание по спускане е една от изненадите на сезон 2015! Вярно е, че слуховете за него циркулираха усилено в последните 1-2 месеца (за първи път чух идеята по време на ендуро състезанието в Пампорово от Павел Козарски, който е в основата на всичко това), но до този момент не бе обявено нищо официално, а и самата новина, че над Кюстендил вече има изградено цяло трасе за спускане, е повече от добра, защото местата за каране стават с едно повече.

Тъй като бе планирано по-късно, това състезание не е включено в българските даунхил серии, но това по никакъв начин няма да го направи по-лошо - даже може би за много от сериозните претенденти в сериите този старт ще бъде една отпускаща тренировка седмица преди последния кръг за 2015 г. в Петрич.

Доколкото познавам Павел Козарски и съотборниците му в Riders United, можем да очакваме трасе, което ще е едновременно игриво и забавно, но и с достатъчно трудни секции и скокове за по-напредналите. В случая гадая съвсем на сляпо, защото дори не зная къде точно се намира тази пътека, но пък имам някакви стари спомени от самата планина и добра представа какво обича като каране основният създател на проекта.

За повече подробности засега ще цитирам организаторите:


Първото състезание по спускане в Осогово!
Имаме удоволствието да Ви поканим на едно от най-интересните и уникални състезания за годината.
Трасето, по което ще се проведе надпреварата в дисциплина спускане, ще бъде най-голямата изненада на даунхил сцената с уникалния си ритъм, скорост, технични отсечки и, не на последно място, големи скокове и всичко това продължава цели 3.1 км. Трасето се намира в подножието на Осоговската планина, като до него има бърз и лесен достъп с кола/автобус.

Програма:
30 Октомври, петък
12:00 – 18:00 Оглед на трасето без колела
14:00 – 17:00 Регистрация/
21:00 Парти 

31 Октомври, събота
9:00 – 12:00 Регистрация
9:30 – 17:30 Тренировка
17:00 Техническа конференция

1 Ноември, неделя
9:30 – 11:00 Тренировка
11:30 – 14:00 Квалификация
15:00 – 17:00 Финали
17:30 --...... Награждаване

Скоро и допълнителна информация за настаняването!
ЩЕ ИМА И СПЕЦИАЛНО МЯСТО ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ИСКАТ ДА ДОЙДАТ НА КЪМПИНГ!

Повече подробности очаквайте във Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1094889657247576/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 16 Октомври 2015 09:42 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори