Начало Събития Събития 2015 Кушукавашка Байкария - 16-18 октомври 2015
Кушукавашка Байкария - 16-18 октомври 2015
Написано от Байкария    Четвъртък, 08 Октомври 2015 17:54    Печат


Традицията на източнородопските карания с Байкария продължава вече осма година. Ще се потопим отново в безвремието и безбрежието на Ахрида (старото име на Източните Родопи). Излишни са словата за есенната красота на тази част от България. Отправяме се към района на Крумовград (Кушу кавак е старото име на града), където досега не сме карали заедно. Планираме три кръгови маршрута в различни посоки спрямо града. Ще се качим на един от високите върхове в района – Ирантепе (817 м). Ще караме отново и по рида Бойник и хубавите му панорамни пътища и пътеки. Единият ден ще се насочим на запад към Стръмни рид. Ще посещаваме селцата с колоритните местни жители, ще се любуваме на гледките, ще посетим и някои древни скални светилища…и какво ли още?

ПРОГРАМА

Четвъртък (15 октомври)

Който желае, може да пристигане още този ден в Крумовград. Сборното място е хотел "Дивна". Хотелът разполага с ресторант.

Петък (16 октомври)

Изчакваме пътуващите рано сутринта. Караме в посока Ирантепе (817 м). Прибираме се в Крумовград.. 

Събота (17 октомври)

Този ден караме в западна посока.

Неделя (18 октомври)

Караме около 30 км на юг от града. Прибираме се и отпътуваме.

Карането е със средна трудност. Маршрутите са съобразени със сезона и дължината на деня. Терените са смесени - пътеки (+ бутане), черни пътища и малки асфалтови пътища. Подробности за маршрутите и GPS следи ще има непосредствено преди събитието.УСЛОВИЯ

Настаняване

Всички вечери нощуваме в хотел "Дивна" Крумовград (http://hoteldivna.com/hotel.html ). Хотелът разполага с 34 места, разположени в двойни стаи, спални и апартаменти за повече хора. МОЛЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАЯВЕТЕ ЖЕЛАНИЕТО СИ СПАНЕ. В двора на хотела може да разположим и палатки. Ето и FB страницата на хотела: https://www.facebook.com/hoteldivna?fref=ts
Цената за легло е 20 лв./вечер. За палаткуващите е 6 лв./вечер (могат да ползват баните на хотела).

Транспорт

Сами осигурявате транспорта до и от Крумовград. Разстоянието от София е около 300 км. Пътува се през Асеновград и Кърджали, или през Горски извор и Хасковски минерални бани. Нощуваме в хотел "Дивна" в Крумовград. Ние може да помогнем при организирането на споделен транспорт между участниците.

Храна

Хотелът разполага с ресторант. В града можем да разчитаме и на магазини.

Такса за участие: 60 лв. Таксата е организационна и включва водачи и застраховка. Може да бъде платена в брой на място или предварително.

Краен срок за записване: 14.10.2015 година.

Записване, въпроси и коментари на: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на телефони 0897 247 241 - Христо Николов (Ичо).


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 15 Октомври 2015 17:54 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори