Начало Събития Събития 2015 Enduro World Series 2015 - 7 кръг в Аинса, Испания
Enduro World Series 2015 - 7 кръг в Аинса, Испания
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Петък, 02 Октомври 2015 12:46    Печат

Епично време, огромни тълпи и силно състезание в седмия кръг в Испания

Седмият кръг от Световните ендуро серии, Specialized Opel Enduro Festival Zona Zero in Spain, просто бе предопределен да влезе в историята на тази дисциплина.


Matt Wragg ©

Когато базираш състезателното "селище" до стените на замък от 12 век и пуснеш състезателите по древните калдаръмени улици на града, това със сигурност прави впечатление, но не е единствената причина Аинса да бъде запомнено като легендарна надпревара. Най-лошото време, което ендуро сериите са срещали, доведе до отмяната на един специален етап, но дори потопът, който се изля, не успя да "удави" духа на това състезание.


Matt Wragg ©

Осмият етап, последен в надпреварата, бе отменен заради пороен дъжд, който превърна трасето в река. Резултатите бях зачетени до седмия етап включително, в резултат на което победители в Испания станаха Трейси Моузли (Trek Factory Racing Enduro Team) и Ричи Рууд (Yeti/Fox Shox Factory Team). 


Matt Wragg ©

Рууд направи карането на живота си в събота, когато спечели всичките четири етапа. В неделя обаче нещата изглеждаха по-различно и той не успя да запише победа в нито един от тях, но пък бе достатъчно бърз, за да запази цели 20 секунди преднина в крайното класиране. И за да не си помислите, че подобни разлики са били нещо обичайно, по-малко от секунда делеше втория и третия в класирането при мъжете - Йоан Барели (Giant Factory Off Road Team) и Мартин Маес (GT Factory Racing). 


Matt Wragg ©

При жените Трейси Моузли взе с един етап по-малко от завършилата на второ място Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team), но с 25 секунди преднина британската състезателка отново бе недостижима. Изабеу Курдурие (Rocky Mountain Urge BP Rally Team) продължи силния си сезон с трето място.


Matt Wragg ©

И ако времето бе толкова драматично, колкото и местоположението на надпреварата, Аинса ще бъде запомнена най-вече с тълпите от фенове, които ограждаха трасетата. За всеки от етапите имаше хиляди крещящи поддръжници.

Ето и видеоклип, който показва всичко, за което стана дума дотук:

На 3-4 октомври във Финале Лигуре ще бъде поставен край на Световните ендуро серии за 2015 г. Там вече е и Иван Колев от отбора на Ram Bikes, който ще представлява България. Ванката спечели това участие с победата си в състезанието Home Mountain Enduro през месец август, но нека не забравяме, че освен него той спечели и другите три ендуро състезания в България през 2015 г., така че няма по-подходящ от него човек. Стискайте му палци! 

www.enduroworldseries.com


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 02 Октомври 2015 17:47 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори