Начало Събития Събития 2015 Зелен маратон 2015 - репортаж от организаторите
Зелен маратон 2015 - репортаж от организаторите
Написано от Организаторите    Петък, 25 Септември 2015 09:48    Печат


На 20 септември (неделя) в района на Аладжа манастир се проведе първото издание на ЗЕЛЕН МАРАТОН - новото предизвикателство, което Велоклуб УСТРЕМ отправи към всички, които обичат да бягат или карат велосипед сред природата.


Можете да видите официалния видеоклип тук:

Събитието бе насочено към любителите и в него взеха участие 163 души, които се състезаваха в дисциплините:

  • планинско колоездене - 10, 20 и 40 км;
  • горско бягане - 10 и 20 км;
  • дуатлон - 20 км колездене + 10 км бягане;

Базовият лагер бе на голямата поляна с наблюдателницата над Аладжа манастир, а трасетата по горските пътища и пътеки в Природен парк „Златни пясъци“.


Идеята на събитието е да промотира спортовете, свързани с екологичните начини на придвижване, но освен това то има и благотворителна кауза - 100% от събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на спортна екипировка на деца в социални домове и неравностойно положение.


Още в 8:00 часа голямата поляна беше пълна с хора, а участниците бяха дошли от периметъра София – Бургас и Русе-Чепеларе. Всички получиха подаръци и сувенири още при записването си, а на финала ги очакваше медал за завършено състезание и добър награден фонд за класиралите се в първите места.


Стартовете бяха два – първи за велосипедистите и дуатлонците и втори за бегачите.


На около 4 км от старта рояк стършели нападна състезателите. Резултатът беше 31 ужилени. Някои от тях с над 20 ужилвания. Благодарение на своевременната реакция на осигуряващия медицински екип и организаторите, бе оказана медицинска помощ на място, за което бяха извикани допълнителни медицински екипи. 22-ма бяха откарани в токсикологията на Военна болница за консултация и лечение, а много от тях след това върнати на поляната.

Всичко това не успя да попречи на останалите участници да се състезават докрай по някои от най-красивите трасета в района на Варна, а след това да участват в забавленията и игрите на поляната.


Събитието се състоя с финансовата подкрепа на Община Варна и е част от Европейската седмица на спорта.

Партньори и спонсори на събитието: Община Варна, TaxBack, Хармоника, Lagarde, Fit & Shape, Веломагазин „УСТРЕМ“, GreatWall, БЧК, ТД "Родни балкани", Sky Pictures Bulgaria, PowerJump, Природен парк "Златни пясъци" и др.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 25 Септември 2015 11:26 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори