Начало Събития Събития 2015 Biking Tours: Есенен вело-уикенд в Средна гора - 24-25 октомври
Biking Tours: Есенен вело-уикенд в Средна гора - 24-25 октомври
Написано от Организаторите    Понеделник, 05 Октомври 2015 14:04    Печат


Двудневен велотрип по маршрут Панагюрище - Стрелча - х.Бунтовна - Панагюрище, 24-25 октомври 2015 г.

Забележка: Първоначалните дати бяха 10-11 октомври, но поради лошата прогноза за времето събитието бе отложено за по-късен уикенд. Да се надяваме, че тогава ще се радваме на циганско лято.

Програма

Ден 1, 24.10.2015 г., Панагюрище - х."Бунтовна"

10:00 ч. - среща на автогарата в Панагюрище, намираща се срещу градската баня. :) Гр. Панагюрище, ул."Хаджи Димитър" 15, GPS 42.500701,24.185203

Когато групата се събере, поемаме в посока северозапад и ще преминем покрай паметника "Априлци". Следва историческата местност Маньово Бърдо, пътят ни продължава по интересен черен път, водещ към град Стрелча. Достигайки средногорския град, ще спрем за почивка и събиране на групата и ще преценим откъде ще се изкачим до хижа "Бунтовна" (1200 м.н.в.). Вариантите са няколко и при всички изкачването е сериозно. Планираме по-леко изкачване, което върви по черен път, достигайки с. Кръстевич и от там 7 км по широк, живописен черен път да достигнем до хижата. За другия маршрут ще разкажем на място. Достигайки хижата, ще се установим за нощувка и ще се отдадем на заслужена почивка. 
За този ден дължината на прехода е 38 км, продължителност от 5 до 7 часа. 
Деневелацията е 1300-1500 м (положителна).
На няколко места има вода.

Ден 2, 25.10.2015 г., х."Бунтовна" - Панагюрище

След като закусим, ще тръгнем източно от хижата в посока гр. Стрелча. Ще се насладим на красиви гледки към вр. Богдан и към върхове от величествената Стара планина. Ще караме по продължителни и приятни спускания към гр. Стрелча. Там при желание ще отделим време за разходка и обяд. Последната отсечка е до изходната точка в Панагюрище с възможни варианти по избор - асфалт или пътека.
За този ден карането е между 25 и 36 км, в зависимост от последната отсечка Стрелча - Панагюрище, с очаквана продължителност 4-6 часа. Теренът е изключително разнообразен и приятен, дори при лоши метеорологични условия не е проблем да се кара.
Организационната такса за събитието е 55 лв. и включва: нощувка в х."Бунтовна", водач/и, застраховка ''Злополука'', съпътстващ транспорт по маршрута за багаж, екипировка и други. 
Транспорт от София до Панагюрище и обратно не е проблем да организираме при желание на цена от 30 лв. в двете посоки. 

Храна трябва сами да си подсигурим, в хижата не предлагат такава.

Записването става само на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 21.10.2015 г.

https://www.facebook.com/events/310092445827993/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 05 Октомври 2015 15:07 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори