Начало Събития Събития 2015 Biking Tours: Родопски уикенд с нотки на Ендуро - 21-23 август 2015 г.
Biking Tours: Родопски уикенд с нотки на Ендуро - 21-23 август 2015 г.
Написано от Организаторите    Понеделник, 03 Август 2015 19:28    Печат

Biking Tours ви канят да опитате от родопските баири и родопските спускания


ПРОГРАМА 

Ден 1, 21.08.2015 г.

Пристигаме между 20-22 ч в къща за гости ''Тошев и Фамилия'', с. Стойките.  Нощувката е 15 лв. на легло! Всяка стая има собствен санитарен възел. В къщата  има голяма трапезария с кухня, където ще имаме удоволствието да си приготвим сами храна и да вечеряме и закусваме.

GPS координати на обекта: 41.6539, 24.6358

http://www.bgvakancia.com/offer/2991/


Ден 2, 22.08.2015 г.

Изчакваме пътуващите сутринта, ако има такива, и най-късно в 10 ч ще тръгнем от площада на с. Стойките по посока вр. Голям Перелик. Изкачваме се по асфалтиран път до музея на Мечките, който се намира в подножието на върха. Там ще отделим 20-40 мин. за почивка, след което се спускаме по технична пътека с дължина 3-4 км  към  с. Солища  и малко преди селото се отделяме по панорамен път, който ще ни изведе на местността Айше Кулак. От тази точка ще решим дали по пътека или по черен път, а може и по асфалт,  да се  спуснем до х."Смолянски езера", където, ако има време, ще пийнем по нещо освежаващо и се качваме на лифта Езерата-Снежанка. От кулата преценяваме как сме с времето и желанията за каране и избираме по кое от трасетата на Велопарк Пампорово да се спуснем. Идеята е да направим поне 2 карания по трасета №1, №2, №6, №8, а може да се спускаме и по желание кой където иска. В края на деня ще се върнем отново в къщата за гости по горски път.

За деня е предвидено каране между 30-45 км с денивелация около 1500 м положителна и също толкова отрицателна. Вода по маршрута има.


Ден 2, 23.08.2015 г.

Когато групата закуси, проверяваме велосипедите и се отправяме на преход. През днешния ден сме организирали маршрут от Стойките през Пампорово, Роженски поляни, Хайдушки поляни, хижа "Преспа", хижа "Свобода". От последната хижа се спускаме по асфалтов път до с. Манастир, където на мегдана ще пийнем и хапнем по нещо и продължаваме в посока Хайдушки поляни, Пампорово и Стойките.

През този ден карането е около 50 км, основно по черни пътища и горски пътеки!

По трасето има достатъчно чешмички, за да си допълваме вода!


Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода), топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).

Организационната такса за събитието е 45 лв. Тя включва водач/и, застраховка "Злополука", както и поддържащ транспорт при извънредни ситуации! Таксата не включва билиет и/или карта за лифта във Велопарк Пампорово.

Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до Стойките и обратно, като цената за транспорта е 30 лв. в двете посоки!

Транспортът ще тръгва в 17:45 ч. на 21.08 от Метростанция младост 1, бул.Андрей Сахаров 14

Записването става на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.

Краен срок за записване 19.08.2015 г.

Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и предпочитания за нощувка, изхранване и транспорт.

Очакваме Ви!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 04 Август 2015 09:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори