Начало Събития Събития 2015 2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - етап 4
2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - етап 4
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Четвъртък, 23 Юли 2015 13:12    Печат

Лаката и Хинек най-сетне постигнаха етапна победа | Кауфман и Каес успяха да задържат жълтите фланелки след сериозни усилия


© Henning Angerer

Алеге, 22 юли 2015 г. – "Каръците" от третия етап, Албан Лаката и Кристиян Хинек, се представиха отлично в четвъртия ден на 2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma. Отборът Topeak Ergon Racing 1 премина 89.95 км с 2538 м изкачване от Зилиан до Алеге (на италианската граница) за 3:34.18,7 часа, с което си възвърнаха част от изгубеното време в предишния ден.

На около 2 минути след тях професионалистите от Team Bulls Карл Плат и Урс Хубер завършиха на второ място. 

Чак на трето се наредиха временните водачи Маркус Кауфман/Йохен Каес (Vaude Centurion 1), които само на 4 км преди края на етапа изгубиха ценно време заради спукана гума на Кауфман. И ако това не е достатъчно, те вече бяха изгубили контакт с челната група заради спукана по-рано гума от Каес.

"Другите се опитаха да се възползват от това и натиснаха здраво", обясни Кауфман след състезанието. "За нас етапът се превърна в истинско каране по часовник и в сравнение с предишните две години, този път ни е много трудно да пазим лидерската си позиция. Нивото просто е нереално!".

Благодарение на победата си, Лаката и Хинек се изкачиха до третата позиция във временното класиране, където нещата на върха са все така близки и "завързани".


© Henning Angerer

Близо до тези силни отбори остават Уоутър Клепе и съотборникът му Роберт Добай, които приключиха етапа на 17 място, но запазват 14 позиция във временното класиране при мъжете.

Бойко Танчев и Илко Илиев, каращи за MTB-BG.com, този път останаха малко по-назад, на 63 място, но явно не са изгубили съществена част от времето спрямо преките си конкуренти, защото във временното класиране остават на отлична позиция - 44 място при мъжете.

Във всички останали категории временните водачи само увеличиха преднината си.

За допълнителна информация посетете bike-transalp.de.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 23 Юли 2015 13:53 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори