Начало Събития Събития 2015 2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - етап 3
2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - етап 3
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Сряда, 22 Юли 2015 11:17    Печат

Кауфман и Каес спечелиха кралския етап и облякоха жълтите фланелки; стабилното представяне на Бойко Танчев, Илко Илиев и Уоутър Клепе продължава


© Henning Angerer

Зилиан, 21 юли 2015 г. – Победителите от 2013 и 2014 г. и претенденти за трета титла Маркус Кауфман и Йохен Каес от отбора Vaude Centurion 1 постигнаха победа в най-тежкия етап на 2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma (118.29 км с 3577 м изкачване за 5:09.19,5 часа), след като предприеха атака при изкачването към прохода Фелбертауерн и успяха да завършат с достатъчна преднина, за да излязат начело и във временното класиране. Така в рамките на един ден германската двойка успя да направи решителна крачка към желания от тях успех, но като се има предвид изключително силната конкуренция тази година, никой отбор в категория Мъже не може да разчита на комфорт и гаранции по отношение на класирането. 

Сред най-силните им съперници са техните съотборници от Centurion Vaude 2 Даниел Гейсмайер и Херман Пернщайнер, които финишираха с 4 минути изоставане. Досегашните носители на жълтата фланелка Карл Плат и Урс Хубер от Team Bulls 1 завършиха на трета позиция и заеха същата във временното класиране. Разликите между тези три отбора в него са само по 3-4 минути, което означава, че всичко може да се промени в оставащите четири етапа. Точно в това, с негативен знак, се увериха Албан Лаката и Кристиян Хинек, които трябваше да се справят с няколко спукани гуми и затова изгубиха почти 11 минути спрямо победителите, нареждайки се на 4 място в етапното и временното класирания. Този силен отбор също ще търси победата в оставащите дни до края на маратона.

Българските участници Бойко Танчев и Илко Илиев от MTB-BG.com продължиха бавно и устойчиво да подобряват класирането си. Те завършиха дългия ден на 41 позиция при мъжете, което им осигури същото място и във временното класиране в тази най-силна категория, а ако се гледа общото класиране на всичките над 400 отбора, нашите са на 55 място.

Същата стабилност поддържат и Уоутър Клепе/Роберт Добай, които приключиха етап на 16 позиция и се придвижиха до 14 място във временното класиране.

В повечето от останалите категории нямаше изненади. Сали Бигъм/Кристина Колман (Topeak Ergon) продължиха да се отдалечават от конкуренцията при жените, Масимо де Бертолис/Андреас Ланер (Wilier Force Squadra Corse 1) отново бяха първи в каегория Masters, а при още по-възрастните Хансюерг Гербер/Берти Бухер от Bikeholiday.ch/BiXS също продължават серията етапни победи.

Единствено при смесените двойки настъпи раздвижване, тъй като Мери МакКонелуг/Матю Бродерик (Team Kenda-Intense) показаха сила и спечелиха етапа, стопявайки и половината от преднината на Силке Шмит/Саша Швиндлинг (Team Herzlichst Zypern 1), които обаче все още водят с 6 минути във временното класиране.

Четвъртият етап също няма да е "разходка в парка" с неговите 89.95 км дължина и 2538 м изкачване - от Зилиан до Алеге.

За допълнителна информация следете bike-transalp.de.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 22 Юли 2015 14:01 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори