Начало Събития Събития 2015 2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - етап 2
2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - етап 2
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Понеделник, 20 Юли 2015 17:04    Печат

Плат и Хубер запазиха жълтите фланелки | Бойко Танчев и Илко Илиев остават на отлична позиция, а Уоутър Клепе и съотборникът му дори се придвижиха с няколко места напред


photo: Henning Angerer

Митерзил, 20 юли 2015 г. – Водачите във временното класиране след първия етап Карл Плат (Германия) и Урс Хубер (Швейцария) от Team Bulls 1 отново спечелиха след финален спринт и фотофиниш. За втори пореден ден изходът между четирите най-силни отбора бе решен в последните метри. Плат/Хубер преминаха маршрута с дължина 64.34 км и изкачване 2405 м за 3:04.31,9 часа.

Този път втори завършиха германците Маркус Кауфман и Йохен Каес от Centurion-Vaude 1, но заради близките времена на другите два отбора (Topeak Ergon Racing - Албан Лаката/Кристиян Хинек и Vaude Centurion 2 - Херман Пернщайнер/Даниел Гейсмайер) победителите от миналата година и претенденти за трета титла остават все още на четвърта позиция във временното класиране.

Челните отбори обаче не се движеха заедно през целия ден. Водачите два пъти бяха атакувани и изпреварвани при изкачванията, но после успяваха да наваксат, така че в крайна сметка нещата отново опряха до финален спринт.

Сали Бигъм и Кристина Колман от Topeak Ergon Racing увеличиха с още 15 минути преднината си във временното класиране, оставяйки огромна "дупка" между себе си и останалите женски отбори. Подобно развитие, но с по-малък размер на преднината, наблюдаваме и в останалите три категории - Masters, Grand Masters и смесени двойки.

Българската публика може само да се радва от факта, че Бойко Танчев и Илко Илиев отново караха страхотно и завършиха на 43 място при мъжете. Така те запазиха стабилна позиция (44 място) в първата третина на класирането в най-силната категория, а в общото класиране са на 58 място между 400 отбора.

Уоутър Клепе и Роберт Добай се "вклиниха" директно сред професионалните отбори, завършвайки деня на 15 място, което ги придвижи до същата позиция във временното класиране при мъжете и една по-назад в цялостното класиране.

Третият ден е отреден за "кралския" етап в 2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - с дължина 118.29 км и общо изкачване 3577 м той ще е истинско изпитание, така че стискаме палци и на нашия отбор, и на Уоутър!


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 21 Юли 2015 08:16 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори