Начало Събития Събития 2015 2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - етап 1
2015 Craft BIKE Transalp powered by Sigma - етап 1
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Понеделник, 20 Юли 2015 12:12    Печат

Плат и Хубер спечелиха първия етап Craft BIKE Transalp powered by Sigma 2015, Бигъм и Колман са най-бързите дами


photo: Henning Angerer

Саалфелден/Леоганг, 19 юли - В първия ден на 18-ото издание на многоетапния маратон Craft BIKE Transalp powered by Sigma, Карл Плат (Германия) и Урс Хубер (Швейцария) облякоха жълтите фланелки. След 101.88 км с 2260 м изкачване за добре дошли от Рухполдинг, Германия до Заалфелден/Леоганг, Австрия и 3:29.34,1 часа на седалките, Team Bulls 1 успя да надвие съперниците си от Topeak Ergon Албан Лаката (Австрия) и Кристиян Хинек (Чехия) във финален спринт.

Даниел Гейсмайер (Австрия) и Ханс Пернщайнер (Австрия) от Centurion Vaude 2 заеха третото място на подиума (+ 1,7 сек), докато съотборниците им, бранещи титлата си от миналата година и борещи се за трета такава, Маркус Кауфман (Германия) и Йохен Каес (Германия) завършиха на четвърта позиция (+ 4,4 сек).


photo: Henning Angerer

Четирите отбора оформиха водеща група от самото начало, но периодично биваха настигани и от други силни отбори, което обещава напрегната и оспорвана надпревара в следващите дни, включително и за първото място, което на този етап изглежда постижимо за всяка от споменатите двойки, а може би не само за тях.

При жените нещата изглеждаха съвсем различно, тъй като Сали Бигъм (Великобритания) и Кристина Колман (Австрия) от Topeak Ergon завършиха с преднина 26 минути пред всички останали женски отбори, което ги затвърди като отявлен фаворит за крайната победа.

В категорията Masters (обща възраст 80+ години) победителите от миналата година, италианците Масимо де Бертолис и Андреас Ланер отWilier Force Squadra Corse 1 спечелиха етапа, но на по-малко от минута след тях финишираха и германските състезатели Кристоф Листван и Михаел Атенс от тима на BIKE Magazin, така че тук могат да се очакват обрати. При още по-възрастните двойки (обща възраст 100+ години) двамата основни претенденти за титлата потвърдиха заявката си в първия етап - това са швейцарците Хансюерг Гербер и Берти Бухер от Bikeholiday.ch/BiXS. Има и категория смесени двойки (т.е. включващи по един състезател от мъжки и женски пол), в която най-бързи бяха Силке Шмит и Саша Швиндлиг от германския отбор Herzlichst Zypern 1.

Българският отбор на MTB-BG.com, Бойко Танчев и Илко Илиев, се представи чудесно в този първи ден. Двамата достигнаха финала за 4:18 часа, 48 минути след победителите, което им осигури 45 място в категория мъже и 61 място в общото класиране сред повече от 400 отбора. Мога само да им пожелая да запазят този устрем и да карат безаварийно чак то финала на седмия ден в Рива дел Гарда!

Още по-добро е представянето на Уоутър Клепе, който тази година заедно с Роберт Добай участва от името на румънския сайт Freerider.ro. Белгиецът и съотборника му завършиха на 23 позиция в общото класиране и две по-напред при мъжете с 23 минути изоставане спрямо времето на Плат и Хубер.

Вторият етап ще бъде значително по-кратък-  64.34 км, но с внушителна денивелация от 2405 м от Заалфелден/Леоганг до Митерзил. 

За допълнителна информация посетете bike-transalp.de.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 20 Юли 2015 18:12 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори