Начало Събития Събития 2015 Джулайски поход до Карадере
Джулайски поход до Карадере
Написано от Организаторите    Неделя, 21 Юни 2015 13:05    Печат


Велоклуб "УСТРЕМ" ви кани на традиционния си джулайски велопоход, Както винаги, избираме първия уикенд след астрономическия Джулай - 04-05 юли.
Тази година ще направим похода до Карадере. Някои може би си спомнят, че там бяхме за Джулай 2011 г. Надяваме се, че ще си изкараме поне толкова добре, колкото и тогава.

Походът е двудневен с две групи. Едната група ще се движи по черни пътища след Камчия, а втората изцяло по асфалтовия път за Бургас до с. Горица. Карането е подходящо за средно подготвени велосипедисти. Осигурен е превоз на раници и палатки.

Двете групи тръгват заедно, като карат по шосе по следния маршрут:
04.07 - Варна > Приселци > Разклона за к.к. Камчия - 25 км.
След разклона се разделят както следва:
Маршрут на групата по черно: Камчия > Камчийски пясъци > Шкорпиловци > Кара дере - 25 км. Маршрутът е по черни пътища и съвсем малко асфалт край Шкорпиловци, пресичане на р. Камчия и по горски пътища до Кара Дере.
Групата по асфалт продължава по маршрута Старо Оряхово > Рудник > Горица > Карадере - 30 км.
Участъкът от Горица до Карадере (4 км) е черен път.

Връщането ще бъде на 05.07, като групата по черно може да мине през с. Самотино до Старо Оряхово или друг маршрут при желание.

Сборен пункт – веломагазин "Устрем", 04.07 – 08:30, тръгване в 09:15.

Нощувката на Кара дере ще бъде на палатки, които всеки трябва сам да си осигури. Багажът ще бъде превозен от съпровождащ автомобил, товаренето ще бъде пред магазин "Устрем".
При желание ще се хапне за обяд в к.к. Камчия.

Предвидени са следните атракции – преплуване на река с велосипед, каране по пясък, комари големи колкото врабчета, най-дивите местности около морето, изоставено село, красиви гледки и много, много настроение (ако не си го забравите във Варна).

Разходи – около 3-5 лева за придружаващия автомобил.
Носете си: палатка и/или спален чувал, храна за вечерта и за закуска, каска, челник или друга светлина, сигнална жилетка (препоръчително), резервна гума и инструменти.

ЗА КОНТАКТ:
Орлин Ковачев, тел: 0888 77 19 33

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/1619420441629830/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 21 Юни 2015 13:46 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори