Начало Събития Събития 2015 Protective BIKE Four Peaks 2015 - ден 3 и 4
Protective BIKE Four Peaks 2015 - ден 3 и 4
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Неделя, 21 Юни 2015 07:44    Печат

Етап 3, 19 юни


photo: © Henning Angerer

Заузер спечели третия етап, Рагноли запазва контрол; Уоутър Клепе с много добро класиране, Бойко Танчев също запазва позициите си. 


photo: © Henning Angerer

Кристоф Заузер (Швейцария, Specialized), който се опитваше да защити титлата си от предишните години, карайки с две счупени ребра, най-сетне постигна етапна победа, преминавайки по трудния маршрут с дължина 59.25 км и изкачване 2421 м за 2:49.38 ч. Крайният победител в четиридневния маратон обаче все още бе под въпрос, тъй като водачът във временното класиране Юри Рагноли (Италия, Team Scott) финишира само на 40 стотни след него и запази преднината си. Трети остана Уве Хоенвартер (Австрия, Team Bikearena Obertraun). Оставаше да видими какво ще се случи в последния ден (събота) - дали швейцарецът бе запазил силите си за този решаващ етап, или италианецът щеше да успее да задържи спечеленото в първия ден време?  


photo: © Henning Angerer

Малко по-назад от тях в класирането се нареди Уоутър Клепе на респектиращото 10 място, а Бойко Танчев завърши на 71 позиция, което означава, че уверено се държеше в най-бързата четвъртина сред всички мъже.

При жените явно нямаше да видим изненади, след като Зане ван Пасен (Холандия, Specialized) за трети пореден етап бе най-бърза. При мъжете на възраст 40+ Удо Болтс (Германия, Craft-Rocky Mountain) за втори път даде най-добро време, а при мъже 50+ Хайнц Цоервег (Австрия, KTM Rad.Sport.Szene Ausseerland) просто беше без конкуренция. 

Етап 4, 20 юни

Перфектен ден за Team Scott


photo: © Henning Angerer

Protective BIKE Four Peaks завърши със солиден етап, включващ 71.15 км каране с общо 2122 м изкачване от Насфелд/Трополах до Вайсензее. На всичкото отгоре и метеорологичните условия не бяха от най-приятните.


photo: © Henning Angerer

За четвърти пореден път имаше нов етапен победител - този път това бе Франц Хофер (Италия, Team Scott). Нови бяха и другите двама призьори за деня - германците Кристиян Шнайдавинд (Германия) и Волфганг Майер.


photo: © Henning Angerer

В крайното класиране обаче подредбата изглежда съвсем различно. Водачът от първия ден Юри Рагноли успя да завърши четвъртия етап на пето място, но по-важното е, че изпревари Кристоф Заузер и по този начин си осигури победата в маратона. Швейцарецът нямаше късмет и остана осми за деня, след като спука два пъти гума при последното спускане - иначе кой знае... Въпреки това Заузер остана доволен от състезанието - последната в кариерата му многоетапна надпревара завърши с второ място, постигнато в далеч не най-доброто му състояние. Опитният състезател обаче сподели, че с всеки следващ ден се е чувствал по-добре, което го прави оптимист за предстоящото идната седмица Световно първенство по маратон, с което той смята да приключи професионалната си кариера на спортист. Трети остана Уве Хоенвартер (Австрия, Bikearena Obertraun). 

В последния ден Уоутър Клепе отново гравитираше около топ 10, завършвайки на 11 място, а в крайното класиране белгиецът зае 14 позиция сред 280 човека.

Като много добро можем да оценим и представянето на българина Бойко Танчев, който караше от името на MTB-BG.com в това престижно състезание. Сред 280 участници в най-силната категория (мъже), Бойко завърши Protective BIKE Four Peaks на 61 място. Браво, браво и пак браво! Това е едно от най-добрите представяния до момента на български състезател в елитно международно състезание, в каквато и да е дисциплина.

Зане ван Пасен в последния ден завърши втора, но това по никакъв начин не накърни лидерската ѝ позиция в крайното класиране. Ангелика Тазрайтер (Австрия, SV Kuernberg) спечели етапна победа и завърши състезанието втора, а трета остана Корнелия Хуг (Швейцария, Crazy Velo Shop Scott).

При мъже 40+ Удо Болтс остана втори в дневното класиране след Хансюерг Гербер (Швейцария), но спечели голямата титла. Същото стори и Хайнц Цоервег, който за последния ден реши да отпусне темпото и финишира след Райнхард Браун (Германия), но само след като си бе гарантирал победата в крайното класиране при мъже 50+.

Тепърва очаквайте допълнителни подробности за състезанието от Бойко Танчев, вероятно и от Уоутър Клепе, а дотогава можете да намерите още снимки и информация в сайта на проявата: http://bike-fourpeaks.de/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 07 Август 2015 18:08 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори