Начало За новодошлите
За новодошлите
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 30 Май 2009 19:02    Печат

Добре дошли в нашия сайт!

Може и да прозвучи нескромно, но в страниците на MTB-BG.com се крие голямо количество полезна и интересна информация. Ако отскоро сте любители на планинското колоездене, би било полезно за Вас да я откриете бързо и лесно, за да добиете начална представа за основните неща като терминология, части на велосипеда, основни техники при каране и др. Затова тук сме подбрали връзки към някои ключови статии, които е добре да прочетете:

Ако имате неясноти относно отделните компоненти на велосипеда, статията "Устройство на планинския велосипед" е добра отправна точка. В нея ще намерите връзки и към други полезни статии, свързани с тази тематика. Речникът на сайта също може да отговори на някои от въпросите Ви.

Ако Ви е трудно да се ориентирате в множеството дисциплини и видове каране в планинското колоездене, можете да видите моето мнение в статията "Няколко думи за планинското колоездене".  Тя отразява и терминологията, която използваме в статиите по отношение на тези въпроси.

Ако се интересувате от извършването на определени ремонти по велосипеда (сервизирането му), хвърлете един поглед върху статиите в рубриката "Сервизиране".

В друга полезна рубрика, наречена "Съвети", ще намерите разнообразни напътствия по различни теми, включително и за някои основни техники на каране. Като минимум ви препоръчваме да прочетете статиите "Освен желанието: Как да настроим правилно байка си" и "Освен желанието: Как да караме маунтин байк (основни положения".

Ако се чудите къде да намерите нови места за каране, погледнете в рубриките "Маршрути" и "По пътеките".

Ако искате да следите лесно събитията и дори някои от обикновените карания, организирани чрез форума към сайта, следете Календара на събитията. Повече за него можете да научите ТУК.

Във всички случаи търсачката на сайта може да Ви е от голяма полза в намирането на информацията, която Ви интересува.

Ако желаете да качите снимки в Галерията на сайта, вижте как става това ТУК, както и в нашето  "Упътване за качване на снимки в галерията на МТБ-БГ".

По всякакви въпроси, свързани със сайта, можете да се свържете с нас на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Желаем Ви приятни и полезни мигове тук! Ще се видим по пътеките!


Add this to your website
Последна промяна ( Неделя, 10 Март 2013 07:19 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори