Drag Zx5

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Drag Zx5

Мнениеот Admin » Чет Май 08, 2008 12:23 am

Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот ACID BURN » Чет Май 08, 2008 8:17 am

Най-много ме дразни съчетанието от 8 скоростна система с 9 скоростна.Иначе-За пръв път ДРАГ хващат окото ми!Когато тръгвах да цъкам линка си мислех, че ще бъде поредната боза, но браво!Впечатлен съм!Даже бих казал, че се доближават до РАМ като качество,изработка.Но така като гледам Драг винаги ще си останат Драг, ако не престанат да изработват така велосипедите си.Имам предвид, да смесват компонентите, като аливио с деоре, това е пълна простотия!Ако не беше това щеше да бъде много по-хубаво!Пример вместо да сложат тоя обтегач деоре можеха да сложат Аливиото ви-брейкове, който са страхотни и имат много по-голяма спирачна сила!Но не знам може би това е до лични предпочитания, може би това което казвам е така, поне за мен драг няма да стигнат нивото на РАМ именно зареди това!
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот did » Чет Май 08, 2008 8:24 am

ACID BURN написа:Най-много ме дразни съчетанието от 8 скоростна система с 9 скоростна.Иначе-За пръв път ДРАГ хващат окото ми!Когато тръгвах да цъкам линка си мислех, че ще бъде поредната боза, но браво!Впечатлен съм!Даже бих казал, че се доближават до РАМ като качество,изработка.Но така като гледам Драг винаги ще си останат Драг, ако не престанат да изработват така велосипедите си.Имам предвид, да смесват компонентите, като аливио с деоре, това е пълна простотия!Ако не беше това щеше да бъде много по-хубаво!Пример вместо да сложат тоя обтегач деоре можеха да сложат Аливиото ви-брейкове, който са страхотни и имат много по-голяма спирачна сила!Но не знам може би това е до лични предпочитания, може би това което казвам е така, поне за мен драг няма да стигнат нивото на РАМ именно зареди това!

За пореден път се убеждавам, че въпросите за съвместимостта хич не са ти ясни.

Какво са смесили между 8 и 9? Сложили са по-висок клас дераельор и това ти се струва, че е нещо лошо???

Личните предпочитания са си лични предпочитания, но в написаното от теб няма нито един смислен аргумент, само бла бла.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MIRO A » Чет Май 08, 2008 8:33 am

@ACID BURN това, че задния дерайльор е за 9 скорости няма значение, а клас като Deore може само да прави велосипеда по - добър за каране.

@Admin много хубава статия си направил, браво ;) .

За велосипед в този клас наистина няма какво повече да се очаква. Щеше да е приятно да предлагат по-скъпата окомплектовка с XCR, но това са мои лични мнения. Все пак и така си е добре.
Live free or die trying
Аватар
MIRO A

Рейтинг: 971

Мнениеот GECKO » Чет Май 08, 2008 9:08 am

ACID BURN написа:Най-много ме дразни съчетанието от 8 скоростна система с 9 скоростна...!

Аз карам с Saint оптегач на венци 8-ца.... дано не се срещаме, за да не ми се издразниш и да ме нараниш.

От гледна точка поддръжка е голям + особено ако нямаш нужда от всичките скорости. Като се замислиш колко се пести когато почнеш да сменяш венци и вериги... друг е въпроса с качеството на изработката в ниския клас, но... всеки си прави избора.

П.П. Ако не се лъжа батко ви Нико караше с 3 скорости отзад и с скорости 9-ка и явно няма проблеми в това отношение.

:beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот did » Чет Май 08, 2008 9:35 am

GECKO написа:От гледна точка поддръжка е голям + особено ако нямаш нужда от всичките скорости.

Именно!

Ако човек кара наистина много, парите са от значение и е готов да прежали по-високото тегло на компонентите от серията Аливио в сравнение с "деоре и нагоре", предложената комбинация от ДРАГ е най-доброто!

Веригата за 8 скорости се къса по-трудно от девятките, по-евтина е, венците 8 са по-евтини от девятките... а това са нещата, които най-често се сменят заради износване. Отдруга страна, по-високият клас дераельор, който е предвиден да може даже да работи и с девятка венци, с осмиците има даже запас от качество и прецизност и работи повече от отлично.

Такава комбинация съм карал дълго време (но с дераельор LX на венци осмица и команди Аливио), в момента Naka76 кара така (само че с още по-висок клас дераельор). Масова практика в Германия е да се продават градски велосипеди с 8 скорости и дераельори XT!

Хората от ДРАГ са направили една отлична комбинация измежду компонентите на Шимано, подходяща за хората, които навъртат много километри годишно, не могат да си позволят много скъпо колело, но държат на добра работа и евтина поддръжка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот gurga4a » Чет Май 08, 2008 9:38 am

Това може да бъде един перфектен женски хардтейл за каране по градинки и в града от точка А до точка Б. :)
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот ACID BURN » Чет Май 08, 2008 10:59 am

Did:Аз не казвам, че няма да работи.Скоростните системи са ми ясни, но на мен идеята ми беше- защо трябва да се мешат така компонентите?Както казах по-горе може да се вложи тая разлика от 20 лв в обтегачите примерно в спирачки.Слагаш си едно цяло движение аливио и ще си работи супер!Но не аз съм пройзводителят и да, въпрос на лично предпочитание. :) Междудругото имаше един мн малък период от който и аз карах с деоре обтегач и касета асера, но после минах на касетата, която си е за обтегача.....
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот kpax » Чет Май 08, 2008 12:49 pm

did написа:...Хората от ДРАГ са направили една отлична комбинация измежду компонентите на Шимано...

И не само Шимано. Курбели Suntour, Главини Формула, Верига КМС, Спирачки Тектро.
Не че изброените части са лоши и влияят забележимо характеристиките на колелото; просто имам усещането че Драг се стремят да използват всичко в името на понижената себестойност, което изглежда странно когато се прави точно от дистрибутора на Шимано.

RAM от своя страна изглеждат значително по-лоялни към Sram/Truvativ/Avid което поне в моите очи им придава образа на марка с по-ясна визия и постоянство.

Иначе:
Рамката изглежда обещаващо и вероятно превъзхожда монтажа като клас, което дава добра основа за ъпгрейд. Все пак на това колело ще му е трудно да се конкурира с HT1 предвид разликата в монтажа. Другото което ме дразни са евтините ръкохватки, които стоят абсурдно на колело за 680лв. Надявам се след като се сетиха да слагат прилични гуми да оправят и това. :agree:
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Назад към Общ форум