Kona Coilair 2008 с Magic Link

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Kona Coilair 2008 с Magic Link

Мнениеот Admin » Вто Яну 29, 2008 6:31 pm

Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот gurga4a » Вто Яну 29, 2008 8:55 pm

Това е революция при окачването на рамите за ендуро според мен!
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Яну 29, 2008 9:20 pm

Браво на инжинерите от КОNА. От TREK за тази година също вадят ново задно окачване в моделите FUEL.Забелязвам много аналогични неща. Това което се предлага при TREK основно се различава по липсата на тази 10см. пластина, но ефекта който са постигнали е същия. Шока потъва и така се повишава хода на задницата. Наистина хитро.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Antares » Вто Яну 29, 2008 9:25 pm

Много яко звучи, но...
От чисто статистическа гледна точка - колкото по-сложна е дадена система - толкова по-голяма вероятност има нещо да се скапе. И по тази причина ги усложняват още повече в името на надеждността и - системата още повече се усложнява - затворен кръг.

Може и да е добра цялата тази система, но аз съм леко резервиран, апропо - едва ли скоро ще мога да си позволя такава машина, така че "гроздето е кисело" е описанието на моя случай :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот GECKO » Вто Яну 29, 2008 9:34 pm

Струва ми се безполезно решение, и не мога да видя полза от него. От една страна променя коефициента спрямо хода а не спрямо позицията на кобилицата, и това... добре, но защо не например един читав... Moto Link или там както се казваше при който се променя рамото спрямо хода... не е нещо сложно да кажеш... а има доста по-малко неща, които да се прецакат :dunno:

Подозирам, че движението назад на основното рамо би било полезно за преодоляване на препятствия с високи скорости, но... пак не бих. Има къде къде по-адекватни (може би само за мен) решения а и по-малко сложни.

А за педалирането... е някои хора са измислили скоба за седалковата тръба с апаратче, а други... колче с променлива дължина :)

Защо да е сложно :dunno:
Аватар
GECKO

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Яну 29, 2008 9:36 pm

На TREK няма нищо сложно.Напротив, дори е много просто като конструкция, а както казах ефекта е същия.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот did » Вто Яну 29, 2008 9:36 pm

Antares написа:аз съм леко резервиран

:agree:

Лично аз с такова засукано окачване не бих се осмелил да се забия някъде навътре в Родопите, където всичко трябва да е просто, сигурно и да може да се ремонтира с джобното тулче.

Има някаква мода новите рамки залагат на постоянното усложняване на нещата, което за по-благозвучно наричат усъвършенстване. Всички правят някакви "революции", SRAM и те ще правят уж революция при курбелите... Революция след революция, а частите все се чупят.

Другарят Калашников, създателя на едноименното пуцало, доколкото знам е проповядвал идеята, че една механична система е съвършена не когато към нея не може да се добави нищо, а когато в нея няма нищо излишно.

Жалко, че другарят Калашников не е проектирал велосипеди...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 29, 2008 9:50 pm

Mного е хубаво! :agree: Купувайте!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот faktori dh » Вто Яну 29, 2008 9:50 pm

ето я
http://i.data.bg/08/01/29/783977_orig.jpg
така се я праили
skype-·٠Ҳ●Ҳ•™ F®Ee®IdEr@™•Ҳ●Ҳ٠·˙
телефон-08960588009.
град-враца.
=============================
Аватар
faktori dh

Рейтинг: 992

Мнениеот Antares » Вто Яну 29, 2008 10:07 pm

Плаши ме денят, в който ще вкарат електрониката и в планинското колоездене...
Не, не говоря за велокомпютрите, а за датчици, които отчитат и регулират всичко и на велосипедиста не се налага да прави нищо, абсолютно нищо, освен на 500-1000 км да ходи до сервиза за профилактика и диагностика на бордовия компютър и датчиците...
TOYAGA написа:Mного е хубаво! :agree: Купувайте!

Един бивш президент написа:За бога, братя! НЕ КУПУВАЙТЕ!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerider » Вто Яну 29, 2008 10:33 pm

@Antares: Матей 7:6

По темата - Kona отдавна е чекиджийска марка (да ме прощават феновете), това е поредното доказателство.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот mirelay » Вто Яну 29, 2008 10:47 pm

Хубаво са показали всичко поотделно как работи,а при каране какво ли става?Примерно като въртиш през неравности.А челния ъгъл май при всяко колело с окачване намалява при среща с бабуна,заради свиването на задницата(поне при положение че вилката не работи,както те са показали).
Аватар
mirelay

Рейтинг: 1881

Мнениеот Methuselah » Вто Яну 29, 2008 11:29 pm

bikerider написа:@Antares: Матей 7:6

По темата - Kona отдавна е чекиджийска марка (да ме прощават феновете), това е поредното доказателство.

Добре подбран цитат :agree:

По темата - докато някой не я карал тая рамка 100-на километра поне не може да се говори нищо дали е добра, дали е надеждна, има ли смисъл и тн. Съответно мнения от типа на "Купувайте!" според мен нямат смисъл ако не са подкрепени с обяснение или опит с въпросната рамка.
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the human race.
-- H.G. Wells
Dirt, meet insanity.
Insanity, meet dirt.
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 29, 2008 11:50 pm

Не разсъждавайте! :(!: Купувайте!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Вто Яну 29, 2008 11:53 pm

Заеби ги тия... ма глей, напраиха и железна рамка. Изглежда грозна

Изображение
2,5 кг :agree:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Сря Яну 30, 2008 12:00 am

Джелезото е за балъци. Про-рамките са от алумин! :agree:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bluskanie » Сря Яну 30, 2008 12:03 am

TOYAGA написа:Про-рамките са от алумин! :agree:

Про-рамките са за Про-та :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот F1-MAN » Сря Яну 30, 2008 12:46 am

Вие па, какво й е на електрониката...като компютърът ти каже, че не може да продължиш да караш повече велосипеда си, поради потенциално опасна за живота грешка в настройващия механизъм на окачването(а пък ти вече 2 седмици караш с грешка в еърбега и сега си те хваща шубето) ще вържеш машинарийката за телефона, ще пратиш един SMS на М-Тел през 6G-то, в който ще се включва информация за проблема, те ще поискат да им пуснеш още 10 с име, адрес и т.н., накрая ще върнат няколко MMS-a с инструкции как да си оправиш грешката, и все пак ако не стане ще ти кажат, че участваш в томбола и имаш шанс да смениш старата бракма с една от 99 напълно компютъризирани нови бракми, за да ти дадат стимул да добуташ колелцето до населено място, защото велосипедната помощ е твърде заета със заявки на други потребители....

Да поживеем още, пък ще видим как е надежността, системата все пак не изглежда много по-сложна от други изпълнения...
Никъде не видях да се споменава нещо за теглото и затова как петте хиляди заварки и разчупени форми около средното влияят на здравината на рамката...но явно вече и от Кона мислят за всичко, така че ние да не мислим за нищо...нищо, след време като не можем нищо да си измислим наследството на другаря Калашников още ще работи :-D
Аватар
F1-MAN

Мнениеот bikerider » Сря Яну 30, 2008 9:28 am

did написа:Революция след революция, а частите все се чупят.

Е нали ако не се чупят, пазаро че Умре...

Silvestroff Gabrovo написа:От TREK за тази година също вадят ново задно окачване в моделите FUEL.Забелязвам много аналогични неща.

Би ли ме насочил точно кой модел да гледам, щото ми стана любопитно? :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Nedo » Сря Яну 30, 2008 4:56 pm

:bigeyes: мноооооооого яко

Е ТОВА Е РЕВОЛЮЦИЯ В МИСЛЕНЕТО :bowdown:
Аватар
Nedo

Рейтинг: 1234

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Яну 30, 2008 8:34 pm

bikerider написа:
did написа:Революция след революция, а частите все се чупят.

Е нали ако не се чупят, пазаро че Умре...

Silvestroff Gabrovo написа:От TREK за тази година също вадят ново задно окачване в моделите FUEL.Забелязвам много аналогични неща.

Би ли ме насочил точно кой модел да гледам, щото ми стана любопитно? : popcorn:
Модела е фуел-9.5. ще потърся къде беше и ще се опитам да го пусна.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот did » Сря Яну 30, 2008 8:42 pm

bikerider написа:Би ли ме насочил точно кой модел да гледам, щото ми стана любопитно? :popcorn:

http://www.trekbikes.com/fuelex/

сигурно е имал предвид това клипче, наподобяващо реклама на прах за пране, в което домакините разказват колко са доволни от новия бонукс.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ACID BURN » Сря Яну 30, 2008 8:51 pm

За мен най-доброто, което направиха засега е трека и модела, който най-много ми хареса е Fuel EX-а.С нетърпение очаквам РАМ да видя кво ще извадят те. :)
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот M1010X » Сря Яну 30, 2008 8:53 pm

did, и при вас ли има такива реклами?

Ба, мислех, че са само за полуидиоти, за каквито ни смятат нас с румънците...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот Teodor40 » Сря Яну 30, 2008 9:01 pm

Е по вашата логика и вилките да не ги осъвършенстват, защото виждаш ли се усложняват и това евентоално може да ги направи по-кекави. Купете си една Кона от 2000г. и ми кажете с ръка на сърцето, че е по-добра. Аре стига с тия глупости вече. Не сте го видели на живо колелото и вече го заклеймихте и прокълнахте. Сигурно обаче, ако ви изпадне на оферта няма да се замислите да го смените за стария кенеф с едноточково окачвaне.
Разбрахме, че всичко ново е гадно, и 15мм стандарт за предна главина, сигурно и 20мм е гаден, и четириточковото окачване сигурно смърди... Хората са се постарали да направят нещо с което да ви е по-приятно возенето, да не ревете после да простата, а вие хленчите като малки деца. Измислете нещо по-добро и после ще имате право да плюете (сигурно половината от ва ходят за настройка на скоростите до сервиза, ама много разбират иначе).
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Harka » Сря Яну 30, 2008 9:06 pm

@Teodor40:

Отново дрънкаш глупости и преекспонираш, за да звучиш по-силно.
Аватар
Harka

Мнениеот Teodor40 » Сря Яну 30, 2008 9:08 pm

Harka написа:@Teodor40:

Отново дрънкаш глупости и преекспонираш, за да звучиш по-силно.

Аз ли? Зачети "инженерите" по-горе какво са натворили. Аз ли преекспонирам. Едни и същи хора плюят новите продукти и после те първи си ги купуват. Аре моля ти се...
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Яну 30, 2008 9:16 pm

Няма да се гърча, благодарение на did за което му благодаря.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот did » Сря Яну 30, 2008 9:53 pm

Teodor40 написа:Аз ли? Зачети "инженерите" по-горе какво са натворили. Аз ли преекспонирам. Едни и същи хора плюят новите продукти и после те първи си ги купуват. Аре моля ти се...

Ако имаш предвид мен, бъркаш. Коментирам тая Кона, защото съм убеден, че това е калпаво решение, което най-много до 2-3 години ще изчезне от пазара. Аз никога няма да си дам парите за колело, геометрията и работата на което се крепят на някаква пружина и може да се променят "автоматично" само при пренасяне на тежестта напред или назад. Идеята ми се струва леко налудничава, освен ако тая пружина не е с изкуствен интелект.

Ако някой е на друго мнение, свободен е да го сподели. Аз просто си казвам моето, без да го натрапвам на никого.

Сравнението на тая Кона с Трек EX пък хич не е коректно. Много са различни като идеи и не бих ги сложил под един знаменател.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Яну 30, 2008 10:07 pm

Лично на мен много ми допадна идеята която са усъществили ТРЕК, защото изглежда много по-проста, а в някои случаи просто изглеждащият механизъм работи по-добре от сложният механикъм ;) , а и броя на елементите е равно-пропорционален на вероятността нещо да се счупи или повреди , поне според мен ;)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Следваща

Назад към Общ форум