Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Zlatitsa Bike Jamboree vol.2

2 октомври 3 октомври

Велопарк Златица, Клуб „Свободно Измерение“ и Байк Венчърс за втора поредна година канят всички почитатели на all mountain и endurо каранията на един епичен и забавен уикенд по пътеките над гр. Златица.
Събитието цели да популяризира основните три трасета в района, още няколко наскоро разработени пътеки, както и чисто ново трасе, чиято премиера ще е по време на джамбурето. Събитието ще е двудневно, но всеки може да прецени за кой от дните да се включи.

Първия ден предвиждаме каране до вр. Свищи плаз и спускане по шеметна пътека със запомнящи се гледки и денивелация от над 1000 м. В зависимост от оставащата светла част на деня, ще караме или по още една нова пътека, или ще се прехвърлим към Средна гора, където ще се забавляваме по една кратка, но забавна пътека с изградени елементи като виражи и скокове. Точно на тази пътека ще проведем и състезателната част от събитието, а именно “chainless” спускане с награди. Наградите ще са ваучери за тандемен полет с парапланер, както и извозвания от Велопарк Златица и Bike Ventures. Вечерта ще се отдадем на парти с барбекю, музика и интересни напитки!

Втория ден ще караме предимно по основните трасета, като ще срежем лентата и ще открием и новото трасе. Остатъка от деня ще прекараме в извозване и каране по трите вече известни трасета над града.

Програма може да претърпи промени и ще бъде обявена седмица преди събитието. Всеки, който желае, ще може да остави дарение, което ще се събира във фонд за развитие и облагородяване на пътеките в района.

Варианти за нощувка:

  • Хотел и къща за гости в с. Църквище, намиращ се в близост до финала на трите трасета. Цена: 20-30 лв./човек.
  • Палатков лагер в базата на Велопарк Златица (местното училище), разполага с душ и тоалетна и с вътрешно помещение. В двора ще бъде и партито в събота вечер.

Варианти и такси за участие:

  • Пълен пакет 2 дни: 120 лв. Включва транспорт от София и обратно, извозвания до пътеките, водачи, нощувка и организационна такса.
  • Двудневно участие без транспорт от София и нощувка: 60 лв. Включва извозване на място, водачи и организационна такса.
  • Вариант за един ден – събота: 30 лв. с включено извозване, водачи и организационна такса.
  • Вариант за един ден – неделя: 40 лв. с включено извозване, водачи и организационна такса.

ЗА ЗАПИСВАНЕ моля попълнете онлайн формуляра > https://forms.gle/j2itqCuUVP8x5Euq6– преди старта на събитието всеки участник ще трябва да попълни декларация за освобождаване от отговорност, като за непълнолетните трябва да бъде попълнена от родител.

– За да се насладите напълно на пътеките, е нужно да имате опит в спускане по трасета, включващи технични, скалисти и стръмни участъци.

– Задължителна екипировка: изправен велосипед, каска, наколенки.

– Препоръчително е да разполагате с планинска застраховка.

За допълнителна информация и въпроси – [email protected], 0898419414, 0887007228.

https://www.facebook.com/events/532773024678641/