Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Ямбол XCO Challenge 2022

20 август 21 август

На 21 август в лесопарк Боровец в град Ямбол за първи път ще се проведе състезание по планинско колоездене в дисциплина Крос-кънтри олимпик – Ямбол XCO Challenge 2022.

Събитието се организира съвместно от Община Ямбол и СК Райдърс Юнайтед и в него могат да се включат всички желаещи – както професионални състезатели, така и любители колоездачи.

Участието в състезанието е безплатно, като единственото условие е участниците да притежават състезателен или хоби лиценз към Българска Федерация Колоездене за дните на състезанието и да разполагат със задължителната защитна екипировка. За да се включите в състезанието е необходимо да прочетете правилата на състезанието и да се регистрирате предварително онлайн тук на www.conceptcreative.org/yambol

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в 9 категории – деца 10-14, момчета и момичета 15-16, юноши и девойки 17-18, жени елит 19+, мъже до 23 години, мъже елит и мъже мастър, а за победителите в отделните групи има подготвен паричен награден фонд от 3600 лева.

Със състезанието Ямбол XCO Challenge 2022 ще бъде официално открит новия специализиран парк за планинско колоездене в лесопарк Боровец, който беше изграден от екипа на СК Райдърс Юнайтед през пролетта и бързо се превърна в любимо място на малки и големи колоездачи в града. Велозоната предлага тренировъчни трасета с различно ниво на трудност с обща дължина от близо 7 километра.

Повече информация очаквайте скоро, а за да не изпуснете нещо се включете и следете фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/739072847372618/.