Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

XCO Княжево 2020

28.06.2020 @ 8:00 17:00

За трета поредна година клуб Veloraptor организира състезанието „XCO Княжево“ в партньорство с Район „Витоша“, Столична Община, Столична община и с подкрепата на Sofia 2018 – Европейска столица на спорта. Стартът ще бъде даден в красивата Княжевска гора в близост до долната станция на Княжевския лифт.

КОГА: 28 ЮНИ, неделя, 2020 г.

ТРАСЕ: 3,3 км дължина и 200 м положителна денивелация (за обиколка).

Третото издание на „ХСО Княжево 2020“ ще бъде първото за сезона, което се явява кръг от BG XCO & XCM Series на Българска Колоездачна Лига и е част от календара на Българска Федерация Колоездене!

СТАРТ/ФИНАЛ в началото на т.н. Слънчева алея, непосредствено над долна станция на бившия Княжевския лифт. В тази зона ще са разположени и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване.

Предвидени са общо 3 старта – два състезателни („Елит“ и „Хоби“) и един любителски.

За СЪСТЕЗАТЕЛИ: Състезателните стартове за „Елит“ и „Хоби“ са във времевия диапазона от 9:30 до 14.30 ч. Поради спецификата на ХСO състезанията, броят на участниците във всеки старт ще бъде ограничен до 50-100 участника на стартa, тъй като се правят по няколко обиколки по сравнително късо трасе, с тесни пътеки в някои участъци. Времеизмерването ще е електронно.

За ЛЮБИТЕЛИ: За широката публика е предвиден старт около 15 ч., който е по-масов (броят на участниците се очаква да бъде по-голям). Прави се една обиколка. При повече желаещи, може да се организират и два старта за любители. Тази част от събитието е подходяща за колоездачи без състезателен опит, които искат да направят първите си опити в подобно планинско съревнование. Времеизмерването ще е ръчно.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 20 лв. за “Елит” и “Хоби”.
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 15 лв. за „Любители“.

НАГРАДИ: Предвидени са парични и предметни награди за победителите на първите три призови позиции в съответните категории. Всеки регистриран участник ще получи стартов пакет, а всеки финиширал – медал. Предвиден е награден фонд от над 1500 лв. (в парични и предметни награди), както и подаръци от Red Bull, Leya, Sponser и Veloraptor BIKE HUB.

РЕГИСТРАЦИЯ:
Предварителна регистрация можете да направите тук: https://drace.bg/bg
Регистрация на място: приключва 30 мин. преди съответния старт.

Заплащане на стартови такси става през платформата за регистрация https://drace.bg/ или на място в деня на старта, преди старта.

***
Събитието се организира от клуб Veloraptor и ще бъде част от календара на Sofia 2018 – Европейска столица на спорта. То се провежда с любезната подкрепа на: Red Bull, АЛЕКО, Sponser Bulgaria – Хранителни добавки, Leya, The Barberians, Drace, ТП Държавно Горско Стопанство „София“ и други.

Детайли

Дата:
28 юни
Час:
8:00 – 17:00
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/692633827962697/
София, кв. Княжево, България + Google Map