Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

ВЕЛО & СПА в Средна гора – II

26.09.2020 27.09.2020

Време е да се раздвижим!
Време е да сме отново пълноценно сред природата!
Време е за СПА!
Време е за всички тези хубави и споделени моменти, които чакахме! 🙂

Средна гора е планина не особено висока, не особено голяма, не особено популярна и позната, но с едни от най-добрите условия за планинско колоездене и последващия СПА – релакс в минералните басейни!

Тази двудневна програма има за цел да ви откъсне от големия град и ежедневието, да ви хвърли безпощадно в едно приключение с колела, басейни, хубава музика, бира, готини хора и много забавления, предизвикателства, на каквито трудно се устоява!

Програмата е отворена и може да се включите и само за един от двата дни, ако пътувате с личен автомобил, но е необходимо да ни предупредите за кой от дните ще участвате!

Маршрутите, по които ще караме, са със средна степен на трудност. Основно се движим по черни пътища и междуселски шосета, тук-там пътеки. Дистанциите дневно ще са между 25 и 45 км, денивелацията от +/- 600 м до +/- 1100 м.
Продължителността и натоварването ще са съобразени с възможностите и желанията на участниците!
Каранията ще започват ориентировъчно към 9:30 – 10:00 ч. сутрин и ще приключват около 17:30 – 18:30 ч.
Необходимо е да имате планински велосипед за ХС или Enduro в добро състояние, каска, ръкавици и велоклин с омекотител.

За тези, които предпочитат да ползват фирмения транспорт, трябва да знаят, че ние тръгваме от София в петък в 17:30 ч.! Място на срещата е както обикновено локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ пред магазин МЕТРО. Пристигаме в Стрелча около 19:30 ч. настаняваме се според предварително заявените желания. Следва басейн и вечеря.

Първи ден – събота
Ще стартираме прехода в 10:00 ч., така че всички, които пристигат с личен превоз сутринта от София, е добре да са на посочената локация в гр. Стрелча (ще бъде изпратена допълнително) не по-късно от 9:30 ч., за да имат време да се подготвят.

Ден втори – неделя
След закуска и кафенце, стартираме карането отново от гр. Стрелча, но по различен маршрут. Връщаме се обратно около 16:30 ч. Който иска и не бърза, може отново да отиде на басейн. След това товарим велосипедите и отпътуваме към София. Ориентировъчно прибиране: 21:00 ч.

Настаняването има няколко варианта….
1-ви вариант: разкошното малко хотелче с най-добрата кухня в града, външен минерален басейн, джакузи и сауна – „Митьова къща“ в гр. Стрелча на нашия добър приятел Митко. Но за да ви запазим място там, ще е необходимо да се капарира поне 10 дни преди датата. Цената е 44 лв./човек/вечер в двойна стая с включена закуска и вечеря;

2-ри вариант: настаняване в луксозна каравана изцяло обзаведена, разполага с баня и хим. тоалетна, кухненски бокс, отопление. Местата са ограничени и предложението е валидно до запълването им. Цената е 25 лв./човек/вечер;

3-ти вариант: палатка (ваша лична или осигурена от нас). Разпъваме ги на хубава, равна поляна над града. Има питейна вода, външен душ и тоалетна. Цена 5 лв./човек/вечер с лична палатка и 10 лв./човек/вечер ако ползва наша такава.
На поляната може да си правим барбекю или да вечеряме в някое от ресторантчетата в града.

След приключване на преходите ще разпускаме в минералния басейн на Митьовата къща или на комплекс Роза.

Цена при ползване на фирмен превоз:120 лв./човек (за цялото събитие).

Цена с личен транспорт: 45 лв./ден.

* Цената включва: транспорт от София до Стрелча и обратно, планински водач, туристическа застраховка, данък.
* Цената не включва: нощувка, храна, лични разходи, наем на велосипед.

Ако нямате подходящ велосипед, може да наемете такъв от нас на цени от 30-55 лв./ден в зависимост от класа на велосипеда, след предварителна заявка (в цената е включено и ползването на каска и ръкавици).

Записвания се правят само тук: https://nomadteam.bg/contacts#sign-up

Резервацията се потвърждава с превод на 30% аванс от общата сума!

Местата са ограничени! Очакваме ви 🙂

https://www.facebook.com/events/2662903850637759/

Стрелча, България + Google Map