Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Nomad Team | С велосипед в Чепън планина на 23 май

23.05.2020 @ 8:00 17:00

Чепън е една не особено популярна, сравнително ниска, но пък за сметка на това изключително красива планина, най-вече през пролетта.

Маршрутът, по който ще караме, е този на състезанието “Bike & Run за Чепън”. Трасето е комбинация от малки асфалтови пътища, приятни черни пътища и на места пътечки. Гледките, които се откриват от връх Петровски кръст (1206 м) към Драгоманското карстово блато, са много панорамни, а тучната зеленина пълни очите.

Дължината на маршрута е 45 км, а положителната и отрицателната денивелация е 1070 м. Подходящ е и за хора с не особено голям опит в планинското колоездене, но в добра физическа форма и базови умения в карането на пресечен терен и най-вече желание. Разбира се, трябва да имате планински велосипед в добро техническо състояние, но ако не разполагате с такъв, може да наемете от нас с предварителна заявка.

Маршрутът стартира и завършва от “Център за опазване на влажните зони” в Драгоман. Разстоянието от София дотам е 45 км. Можете да се придвижите със собствените си автомобили или да използвате организирания от нас транспорт.

Срещата за тези, които пътуват с нас, е в 8:00 ч. на паркинга пред магазин Била в жк. Люлин, а с тези, които пътуват с личните си автомобили, в 9:00 ч. в Драгоман пред “Център за опазване на влажните зони”.

Задължително е използването на велосипедна каска и ръкавици!

Цена с организиран транспорт: 45 лв./човек
* Включва: транспорт (вкл. и на велосипеда), водач и застраховка
Цена без транспорт: 30 лв./човек
* Включва: водач и застраховка

Наем на велосипед и каска: 40-55 лв./ден в зависимост от класа на велосипеда.

Записвания се правят само тук: https://www.nomadteam.bg/contacts#sign-up

Драгоман, България + Google Map