Зарежда Събития

« Всички Събития

Велоучилище МТБ-БГ | Курс за напредващи и напреднали – Кътина, 27 ноември

27 ноември @ 9:00 16:00

Макар че зимата вече чука на вратата, последният уикенд на ноември се очертава с достатъчно хубаво време, за да направим някое и друго обучение. Кътина е едно от най-подходящите места, а пътеките, по които ще караме, са изключително забавни и подходящи както за ниво напредващи (за да напреднат още повече), така и за ниво напреднали (ако искат да поработят малко върху избор на линии, поддържане на добра скорост и други подобни неща). Важно е да отбележа, че този курс е малко по-кратък – причината е в това, че няма къде да правим начални упражнения, т.е. отправяме се директно към планината. От друга страна, тази програма е добре дошла с оглед на късия ден.

Ще се срещнем на площада в Кътина , където ще отметнем „административната част“ (декларации, такси за участие и т.н.) и направо ще се отправим към първата пътека – тази покрай поделението. Ще трябва да избутаме велосипедите по самата пътека. Тъй като за жалост горната ѝ част в момента е непроходима заради паднали дървета, ще ползваме само долната част, която е изключително забавна и позволява упражняване на няколко важни умения. След това по друга пътека, която е предимно лесна, ще се спуснем обратно в Кътина, и дори може да направим кратка почивка, преди да започнем изкачването към основната пътека. До нея също ще стигнем по трудния начин – предимно с бутане по един стръмен черен път, който ще ни отведе при самото начало на пътеката. Има и обиколен вариант, но там също е стръмно, а освен това се качваме по-високо от необходимото и има по-голям риск да срещнем ловци. Така че в случая бутането е по-добрата опция.

Имайте предвид, че сутринта времето ще е студено (около 0 градуса, възможно е да има и мъгла), а през деня ще достигне около 10-12 градуса. Облечете се подходящо с оглед на условията и имайте предвид, че около обяд ще минем през центъра на Кътина, където ще са колите, т.е. може да оставим част от топлите дрехи, ако няма да ни трябват следобед.

НИВО: напредващи и напреднали
Как да определите нивото си е обяснено https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4
МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 30 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.
За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и скромна отстъпка от цената.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Всеки редовен участник ще получи ваучер за еднократна отстъпка в онлайн магазин Bike Center, които са партньор на Велоучилище МТБ-БГ.

ПРОГРАМА:

Събота, 27 ноември 2021

09:00 – 09:30 – Регистрация (Кътина, градинката при площада, https://goo.gl/maps/PuCNpjfZpRbV6oUL8)
09:30 – 16:00 – Каране с упражнения по пътеките над Кътина.
*В час, определен според желанията на участниците, може да направим обедна почивка. Възможно е това да се случи в Кътина, след първата пътека, но не разчитайте изцяло на това и си носете поне нещо малко за хапване в планината.
Възможно е същинският курс (упражненията) да приключи и по-рано, защото пътеките не са много дълги – ако стане така, който има сили, може да се качим за второ спускане по основната пътека.

ЗАПИСВАНЕ
Формуляр за записване:  https://forms.gle/dmrAr8SA31qxJ8TW7.
Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 12:00 ч на 26 ноември 2021 г. чрез попълване на формуляра горе. Посочват се имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 26 ноември 2021 г. след 12:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.

Страница на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/398032402044610/.