Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ | Курс за начинаещи – Войнеговци

07.11.2020 @ 9:00 16:30

В събота времето ще е хладно, но слънчево, и тъй като не се знае колко още такива уикенди ще има, добре е да се възползваме от тях.  Пътеката от в.з. Манчов валог вече няколко пъти се доказа като идеална за начинаещи, така че следващият курс на Велоучилище МТБ-БГ за това ниво ще е отново по нея.

Ще се срещнем на площада в Локорско (защото има повече място за паркиране), където ще отметнем „административната част“ (декларации, такси за участие и т.н.), ще направим проверка на велосипедите и начални упражнения за завиване на съседния (по-закътан) площад. След това потегляме в посока Войнеговци, като преди селото започва изкачването към в.з. Манчов валог – по време на него ще спираме за няколко дози упражнения – баланс, позиция и други важни техники на каране. След това ни очаква спускането – пътеката е много приятна и лека, като по нея ще можем да упражним на начално ниво някои от важните техники като спиране, завиване, преодоляване на някои видове препятствия. Тъй като пътеката не е много дълга, вероятно ще остане време за още едно спускане по нея (ако участниците желаят да се изкачим втори път) или пък за допълнителни упражнения.

НИВО: начинаещи
Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4
МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 30 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

Събота, 7 ноември 2020г.

09:00 – 09:30 – Регистрация (Локорско, главния площад, https://goo.gl/maps/T7yJcLcbQdu)
09:30 – 11:30 – Проверка на велосипедите, кратки начални обяснения и упражнения.
11:30 – 13:30 – Изкачване до началото на пътеката (включва и упражнения на определени места).
13:30 – 17:00 – Спускане по пътеката със спирания за упражнения, последвано от второ спускане или от допълнителни упражнения.
*В час, определен според желанията на участниците, може да направим обедна почивка. Носете си някаква храна по ваш вкус за хапване в планината.

Важно! С оглед на хладното време и спецификата на обучението (включва чести спирания и стоене на едно място), е важно да се облечете добре и да вземете по някоя допълнителна дреха. В най-хладните сутрешни часове ще сме в Локорско за упражнения с конуси на асфалт, след което можем да оставим част от екипировката, ако е излишна, в наличните автомобили.

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/Kwb1PqdCbSYtYEs89.

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 12:00 ч на 6 ноември 2020 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 6 ноември 2020 г. след 12:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/1236083856763246/

Локорско + Google Map