Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

МТБ Академия: Благоевград – Flow & Air

21 ноември Цял ден

Дойде време да закрием серията обучения МТБ Академия за 2020 г. Това издание на курса ще бъде насочено към нива напредващи и напреднали, като освен подобряване на основните техники при каране, ще акцентираме и върху правилното преодоляване на скокове и дропове, както и поддържането на скорост и „flow“ по трасетата.

Инструктори в това обучение ще бъдат Панайотис Гиотакис и Добромир Добрев.

Те ще ви разяснят по-сложните техники и позиции на тялото при „изпомпване“ на терена за поддържане на висока скорост, контрол при преминаване на препятствия, дропове, скокове, избор на линия,различни видове завои и други.

Този курс ще протече по-динамично и ще се наблегне повече на карането, като ще правим кратки спирания и разяснения само по някои по-специфични участъци от трасетата.

Всеки участник ще получава индивидуални насоки и ще се работи спрямо нуждите и желанията му за усъвършенстване. Също така, всеки може да получи помощ и съвет за настройки на велосипеда си, препоръки за избор на части и екипировка, както и съвети за тренировки и кондиционни упражнения.
––––––––––––––––––––––––––––––
За тези, които за първи път чуват за нас, нека обясним накратко какво е МТБ Академия:
Това е съвместен проект между Bike Ventures и MTB-BG, който има за цел да предостави на повече хора възможност за подобряване на уменията за каране на колело в планината. Обученията се водят от опитни и квалифицирани инструктори и се провеждат в различни зони за каране, предлагащи разнообразен терен и интересни пътеки.
Участниците се разделят на групи според нивото си на каране, като се стремим броят на обучаваните от един инструктор да не надвишава 6-7 души. Така се гарантира, че всеки ще получи достатъчно внимание и обучението ще бъде максимално полезно и ефективно.
––––––––––––––––––––––––––––––
Ето и подробностите за това обучение:

Районът на Благоевград предлага богат избор от добре поддържани пътеки, благодарение на усилията на местния клуб LFF Enduro Blagoevgrad (затова таксата за участие включва и дарение към тях).

НИВО: напредващи и напреднали
Как да определите нивото си е обяснено тук – https://goo.gl/VF5oEm

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10*
*При по-малък брой участници ще им изпратим предложение с актуализирана цена.
МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 16

Варианти за участие:

ТАКСА: 80 лв./човек.
Таксата включва:
Транспорт за участниците и велосипедите им от София до Благоевград и обратно, извозване до началото на пътеките (или в близост до него) над Благоевград, упражнения с инструктори за усъвършенстване на подобряване на уменията за каране на планински велосипед, дарение към местния клуб LFF Enduro Blagoevgrad.

ТАКСА: 60 лв./човек
Такса само за обучението на място с извозване до пътеките, без включен транспорт от София и обратно.

Таксата НЕ включва застраховки, храна, лична екипировка и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

Събота, 21 ноември 2020 г.
7:45 – Среща на паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“ в София. Регистрация и отпътуване.
9:00-9:30 – Пристигане в парк „Бачиново“, разпределяне на участниците и начало на обучението. В зависимост от броя участници и групирането им, някои ще започнат с извозване към пътеките, а други с упражнения на пъмптрака. Каране по пътеките с извозване.
13:30 – 14:30 – Обедна почивка.Желателно е всеки участник да си носи някаква храна за консумиране в планината. Възможно е попътно към някои от пътеките да минем през заведение за бързо хранене (скара, сандвичи и др.).
14:30 – 17:00 – Каране по пътеките с извозване.
17:30 – Отпътуване за София.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати, ако в курса участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им, или ако техен родител/настойник подпише на място пред организаторите декларация за освобождаване от отговорност.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред организаторите Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ
Формуляр за записване:
https://forms.gle/aS5dSdYrnbgHd2qy9

Посочват се имената на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка.
Краен срок за записване: 19 ноември 2020 г.
Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 20 ноември 2020 г. до 13:00 ч.
За допълнителна информация: [email protected] или 0898419414

https://www.facebook.com/events/865558980916255/