Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Доброволческа акция по пътеката Княжево-Владая

13.06.2021 Цял ден

Пътеката от Княжево (Александровски мост) до с. Владая допреди няколко години беше полузабравена горска пътека, която същност е най-ниската планинска пътека свързваща Владая с Княжево. Единствената нископланинска алтернатива на опасното за велосипедисти шосе, минаваща през едно от находищата на левурда (див чесън) на Витоша! Благодарение на ТД „Боерица“ и техни приятели преди време пътеката бе прочистена и започна да се ползва по-често.

През пролетта на 2020 г. за пръв път карах по нея и добавих описанието ѝ в МТБ Справочника, както и в MTB-BG.com. За съжаление обаче скоро след това владайската част от пътеката стана обект на регламентирана сеч, след която пътеката стана на практика неизползваема във вид на кален черен път с дълбоки коловози.

Сега ТД „Боерица“ са подели инициативата отново да възстановят пътеката в някакъв приличен за ползване вид и за целта насрочват доброволческа акция на 13 юни, неделя. Ще има много работа за много хора, включително с кирки, лопати и гребла. Всеки е добре дошъл, а каузата е повече от важна, защото тази пътека би осигурила за много хора приятно прибиране към София откъм маршрутите в западната част на Витоша.

За повече подробности вижте тук: https://www.facebook.com/events/185736186780947/.