Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Epic MTB Adventure: Златица и Амбарица с Bike Ventures

15.08.2020 @ 8:00 16.08.2020 @ 17:00

Каним ви на един по-различен уикенд, съчетаващ епично каране във високата част на Стара Планина със съвети и насоки как да направим подобно приключение безопасно, по-забавно и приятно. Ще наблегнем на предварителната подготовка и планиране на маршрут, необходимата екипировка, ориентация и навигация, както и техники и умения на каране по диви пътеки и терени.

Ден 1:
Изкачим вр. Свищи плаз и ще се спуснем по интересна и дива пътека до началото на тресетата над Златица. Следобеда ще прекараме в каране по местните трасета с извозвания. Нощувката е предвидена в къща за гости в Сопот.

Ден 2:
Изкачване на връх Амбарица с акцент върху спускането от него, което гарантираме, че ще се превърне в едно от любимите ви карания. Пътеката от върха започва със скоростно спускане по ръба на билото с епични гледки към най-високите върхове на планината, минава покрай хижа „Амбарица“ и навлиза в широка букова гора, изпълнена с разнообразни бързи и технични завои, каменни секции, корени и естествени скокчета – истинско блаженство, след което ще крещите от кеф.

Програма:

Ден 1:
8:00 Отпътуване от ст. „Васил Левски“.
9:30 Трансфер до Златишки проход. Изкачване и спускане от вр. Свищи плаз. Каране по трасетата над гр. Златица с извозвания. Трансфер до Сопот и настаняване в къща за гости.

Ден 2:
Трансфер до Троянски проход. Ще изкачим вр. Амбарица с въртене и избутване/носене на последния участък към върха. Последвано от дълго спускане по разнообразна пътека с няколко по-технични участъка. Завършваме в село Черни Осъм, откъдето се транспортираме обратно към София.
Прибиране в София около 20:30 ч.

>>> Такса за участие: 170 лв. <<<
Включва: транспорт с ремарке за колела, водач, шофьор, нощувка.
Не включва: храна, застраховка и входни такси.

Максимален брой участници: 6 души

!ВАЖНО!
ЗА ЗАПИСВАНЕ моля попълнете онлайн формуляра >
https://forms.gle/onee7T8PEtFtEXWq9

– За да се насладите напълно на пътеките, е нужно да имате опит в спускане по трасета, включващи технични, скалисти и стръмни участъци.
– Задължителна екипировка: изправен велосипед, каска, наколенки.
– Препоръчително е да разполагате с планинска застраховка.

За допълнителна информация – [email protected], 0898419414

https://www.facebook.com/events/926567257864635/