Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Biking Tours | Ендуро уикенд в Рила

25.07.2020 26.07.2020

В края на юли Biking Tours ще направят каране по едни от най-интересните и трудни пътеки в Рила планина.

ПРОГРАМА

Ден 1 (25.07.20)
През днешния ден ще достигнем с трансфер до м. Зелени преслап, от която ще започнем изкачване по стръмна пътека. Избутвайки до подножието на вр. Ташмандра, ще се наслаждаваме на величествени гледки, а след това атакуваме връх Крива соспа. Подсичаме върха от югозапад, карайки по много приятна животинска пътека, ще достигнем красиво и живописно място под върха, където слагаме протектори, каски и маски. От тази точка започва интересна, технична и много дълга пътека до х. Отовица. Достигайки хижата, отделяме време за бира и по-дълга почивка, а след това се спускаме по доста по-лесна и бърза пътека до с. Овчарци. Първото от планираните ни спускания представлява 2 часа носене със 786 м положителна денивелация и спускане с 1600 м отрицателна. Пътеката в първата част е трудна и много технична, а във втората бърза и сравнително лесна.

Последващ трансфер ни изкачва отново до м. Зелени преслап, откъдето се изкачваме до подножието на вр. Ташмандра и се спускаме по красива и не много трудна пътека до Сепарева баня. В края на деня се трансферираме до района на х. „Пионерска“, където оставаме за нощувка на закрито и на палатки.

Ден 2 (26.07.20)
След вкусна закуска, днешният ден ще бъде изпълнен с шедьовър от истински добри и много вълнуващи пътеки. Ще избутаме до Ташмандра, за да се спуснем по класическата пътека, която предлага истински MTB „оргазми“. Достигайки крайната точка на пътеката, отделяме време за бира и храна.

Пътеката от Ташмандра е със 616 м положителна денивелация и 1440 отрицателна и изисква много добри умения по планинско колоездене и още по-добра физическа подготовка.

В следобедните часове се трансферираме до Боровец, откъдето с помощта на кабинков лифт и едночасово бутане достигаме подножието на вр. Дено, от който се спускаме по известната пътека от вр. Дено до Боровец, където слагаме край на ендуро уикенда в Рила.


Внимание!
Този тур е подходящ само за хора с високо ниво на физическа и техническа подготовка. Пътеките са стръмни и много технични, в отделни сегменти дори опасни и трудни. Същите са и достатъчно дълги и ако нямате добра физическа подготовка, ще бедствате!
Перфектно подготвен велосипед е повече от задължително условие, ако решите да се включите в това предизвикателство.

Може да определите нивото си тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test


Организационна такса за събитието е: 100лв.
Тя включва:
Застраховка “Злополука“, професионален инструктор водач, както и трансфер/и от София до пътеките.
Таксата не включва: нощувки, храна, и лични разходи.
––––––––––––––––––––––––––––––
Записването става на e-mail:
[email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване до запълване на групата!