Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Biking Tours | Ендуро уикенд в Пампорово и Смолян

05.06.2020 07.06.2020

Може би си спомняте, че публикувах проектокалендара на Biking Tours за 2020 г. още през зимата. Тогава никой не предполагаше колко рязко ще се промени животът заради пандемията… Всички планове за събития и организирани карания станаха на пух и прах, включително и тези на Нено Делирадев, а откриващото събитие на Biking Tours, което трябваше да е в началото на април, бе изместено за 30-31 май. Скоро след него Нено е планирал един ендуро тур в Родопите, който ще е наситен с каране по разнообразни пътеки и живописни била, съзерцаване на безкрайни планински пейзажи и възстановяване с вкусни и истински храни и напитки. Ето подробностите за това събитие:

В началото на юни ще направим най-иситнското каране по пътеките над Смолян и Пампорово.
В рамките на 3 дни ще се насладим на най-добрите и разнообразни пътеки в меката на Родопите. Ще стартираме всяка сутрин с трансфер до изходна точка на феноменална пътека. Ще се вихрим по родопските била, въртейки по-малко и спускайки повече разнообразни, рошави и шантави пътеки! През цялото време ще може да разчитаме на съпътстващ транспорт за нас и „дараците“. Ще се храним с чиста родопска храна, ще слушаме гайди, и ще се „пръснем“ от каране.
Групата ще бъде с ограничен брой участници, за да изпитаме максимално удоволствие от карането и емоцията, която ние имаме дарбата, волята и професионализма да създаваме. 🙂

ПРОГРАМА

Ден 1 (05.06.2020)
През днешния ден ще започнем с една пътека от Чепеларското било, ще преминем през местността Мечо Гробе, за да се спуснем по технична и красива пътека, известна в МТБ средите като „Мечо Гробе – Широка Лъка“.
Ще отделим време за обяд в автентичния град, след което се отправяме към друга така известна пътека „Гела- Широка Лъка“.
В следобедните часове се трансферираме към телевизионната кула Снежанка, откъдето спускаме небезизвесната Пампоровска пътека „Алиса“ и се отправяме надолу към Смолян по други две пътеки. В края на деня завършваме карането си в Смолян.

Ден 2 (06.06.2020)
След вкусна домашна закуска, днешният ден ще бъде шедьовър от истински, добри и много вълнуващи пътеки. Ще започнем карането си с една малко по-лека пътека и ще преминем постепенно към по-интересните, технични и трудни!
В случай че познавате района и пътеките по имена, ето списък с планираните за днешния ден: започваме с „Питър Пан“, „Езерата“ и продължаваме с най-добрите „Кремона“, „Кремон“ и „Кремончо“!

Ден 3 (07.06.2020)
През третия от дните продължаваме с пълна сила. 🙂
Ще караме по всички онези пътеки, по които не сме успели да минем през изминалите два дни: „Бостина“, „Яйцето“, „Мечо Ухо“ и други не толкова известни.
Финалът е пред църквата в Смолян на Живо!
––––––––––––––––––––––––––––––-
Внимание:
Този тур е подходящ само за хора над средно ниво физическа и техническа подготовка. Пътеките са стръмни и много технични в отделни сегменти. Същите са и достатъчно дълги и ако нямате добра физическа подготовка, просто ще бедствате!
Може да определите нивото си тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test
––––––––––––––––––––––––––––––-
Организационна такса за събитието е: 200 лв.
Тя включва:
Застраховка “Злополука“, професионален инструктор водач, както и трансфери до пътеките.
Таксата не включва: нощувки, храна и транспорт до изходна точка на маршрута Пампорово (Студенец).
––––––––––––––––––––––––––––––-
Записването става на e-mail:
[email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване до запълване на групата!

https://www.facebook.com/events/3302760916432837/

Смолян, България + Google Map