Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ | Курс по пътеката от „Червената шапчица“ към Владая – 7 август 2022

7 август @ 9:00 17:00

В неделя, 7 август, ако времето е хубаво, ще проведа отново курс на Велоучилище МТБ-БГ по пътеката от хижа „Червената шапчица“ към Владая. Това обучение е насочено към хора, които вече имат умения и опит за каране в планината, но искат да ги подобрят и развият. Пътеката е перфектна за целта и е подходяща за лятно обучение, защото през повечето време ще сме по-нависоко и на сянка. Все пак имайте предвид, че прогнозата за времето предвижда високи температури, а може би и дъжд – ако се влоши към повече дъжд, е възможно курсът да бъде отменен! 

При този курс изкачването е по-дълго, т.е. изисква някакво средно ниво на физическа подготовка. Имайте предвид, че за ниво напредващи пътеката включва и някои по-технични участъци, но като цяло не е много трудна и предлага доста „материал” за учене.

Ще се срещнем в 9:00 ч при Тихия кът (https://goo.gl/maps/UqSfK1bZwJ9Wnp9D7). Оттам ще се изкачим по алеята към Златните мостове, която на места е доста стръмна и може да се наложи да бутаме. От Златните мостове продължаваме до хижа „Червената шапчица”, където може да направим ранен обяд и после започваме спускането със спирания и упражнения на много места. Пътеката свършва във Владая – оттам който не е обвързан с кола, може да се прибере към София, но основният план е да се върнем към Тихия кът. Курсът ще е дълъг и вероятно ще продължи поне до 17 ч.

Важно:

– Ако някой иска да спести денивелация, качвайки се със собствен транспорт, може да дойде направо при хижа „Червената шапчица“ около 11:00 ч. В този случай обаче трябва да има кой да върне колата му. 

– Който предпочита, може да си остави колата и някъде във Владая (например при края на пътеката: https://goo.gl/maps/xCunkhti54Na8rn48), след което оттам да се изкачи към Тихия кът (около 30-40 минути). По този начин след края на пътеката ще може да се прибере директно към София.

Желателно е във формуляра за записване да уточните тези подробности в полето „Нещо друго“.

ТАКСА: 40 лв./човек

Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и скромна отстъпка от цената.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Всеки редовен участник ще получи ваучер за еднократна отстъпка в онлайн магазин Bike Center, които са партньор на Велоучилище МТБ-БГ.

НИВО: напредващи и напреднали

Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/b2KVWTogDqRnSrQh9

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 20:00 ч на 5 август 2022 г. чрез попълване на формуляра горе. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 5 август 2022 г. след 20:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.

*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.

– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!

– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.

– Да участват с изправен планински велосипед.

– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).

– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.

– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.

*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/1235503837198569

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.