Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ – Курс по завиване, Панчарево, 17 юни 2021

17 юни @ 8:30 15:30

На 17 юни може да се включите в специализиран курс на тема завиване по пътеките над яз. Панчарево. Това ще е първото, но със сигурност няма да е последно издание на този курс. Заради прогнозите за превалявания следобед началото е сравнително рано, за да приключим докъм 15:30.

Ще започнем с 1-2 часа упражнения с конуси на асфалт. Целта ще е да изчистим максимално техниката в контролирани условия, а също и да загреем добре. След това пренасяме наученото директно на пресечен терен. Ще караме основно по две пътеки. Едната се казва (неофициално) „Зиг-Заг“, което е достатъчно показателно за характера ѝ, а другата е „Пътеката с гледката“, по която също има интересни завои, включително и три серпентини, които не са от най-лесните, но не са и прекалено трудни. Ще направим поне две спускания по първата пътека и поне едно по втората. На отделни места ще се връщаме и за повторения. Ако някой се умори преждевременно, има как да си тръгне и по-рано. И двете пътеки са доста популярни сред колоездачи, пешеходци и бегачи, така че през уикенда е невъзможно провеждането на обучение по тях, но в рамките на работното време са спокойни и затова курсът е в делничен ден.

Обучението ще е най-полезно за ниво напредващи. Напредналите също могат да понаучат нещо, но за тях пътеките ще са сравнително лесни. За начинаещи пък пътеките може да са напрягащи, тъй като са сравнително тесни и от едната страна има стръмен склон.

НИВО: напредващи*
Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.
*Във формуляра съм оставил възможност за записване и на ниво напреднали, защото дори и за тях курсът може да е полезен в една или друга насока.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 3
МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 6

ТАКСА: 30 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.
За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и отстъпка от цената.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Всеки редовен участник ще получи ваучер за еднократна отстъпка в онлайн магазин Bike Center, които са партньор на Велоучилище МТБ-БГ.

ПРОГРАМА:

Четвъртък, 17 юни 2021 г.

08:30 – 09:00 – Регистрация (Кокаляне, големия паркинг преди ВЕЦ „Кокаляне“, https://goo.gl/maps/juTWKVcwM29khDaQ8)
09:00 – 11:00 – Упражнения с конуси на паркинга.
11:00 – 15:30 – Няколко качвания и спускания по две пътеки над яз. Панчарево. По време на каранията ще спираме на отделни места за обяснения, упражнения и повторения.
*В час, определен според желанията на участниците, може да направим обедна почивка. Носете си някаква храна по ваш вкус за хапване в планината.

Важно! С оглед на нестабилното време и спецификата на обучението (включва чести спирания и стоене на едно място), е важно да носите някакво яке, устойчиво на дъжд. В по-хладните сутрешни часове ще сме в Кокаляне за упражнения с конуси на асфалт, след което можем да оставим част от екипировката, ако е излишна, в наличните автомобили.

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/KJYkrEm3kr4FNH4S8.

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 16 юни 2021 г. чрез попълване на формуляра. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 16 юни 2021 г. след 19:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/295304098964922/.