Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ – Курс за напредващи в Люлин планина, 6 октомври

6 октомври @ 9:00 17:00

Представям ви един нов курс на Велоучилище МТБ-БГ, насочен в най-голяма степен към ниво напредващи, но с определени уговорки е подходящ и за начинаещи или напреднали. Уточненията след малко…

Правя го в делничен ден, защото прогнозата за уикенда е доста дъждовна и неприятна, така че ако се намерят участници, които да са свободни в сряда, ще се опитаме да използваме максимално хубавото време.

Курсът ще се проведе в района между Манастирски (Бонсови) поляни и вр. Дупевица в Люлин планина. По този склон има няколко забавни и не много трудни, но достатъчно разнообразни пътеки, от които ще се възползваме, за да упражним всички важни умения за спускане по пресечен терен – избор на линия, спиране, завиване, преодоляване на препятствия, баланс и т.н. Ще има и широки завои, и по-тесни завои, и няколко серпентини (трите по-лесни от курса Люлинска засуканица). Държа да подчертая, че провеждането на този курс стана възможно, след като ТД „Боерица“ разчистиха пътеката от вр. Дупевица към хижа „Бонсови поляни“, за което големи благодарности!

Пътеките, по които ще караме, са със средна трудност. Това означава, че най-полезен ефект от обучението ще има за хора на ниво напредващи. Напредналите, разбира се, също има какво да упражнят, но не би трябвало да има елементи, които да ги затруднят, така че за тях курсът може да е полезен най-вече за изчистване на техниката. За начинаещите може да има отделни участъци и елементи, които да са по-трудни, но като цяло пътеките са подходящи дори и за тях, стига вече да имат известна увереност по пресечен терен. Оирентировъчно всеки, който е идвал на курс за начинаещи на Велоучилище МТБ-БГ и е преминал без сериозни затруднения през него, може спокойно да се пробва и в този. Заради всичко това във формуляра за записване съм направил активни и трите нива.
Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4
МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 30 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.
За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и скромна отстъпка от цената.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

Всеки редовен участник ще получи ваучер за еднократна отстъпка в онлайн магазин Bike Center, които са партньор на Велоучилище МТБ-БГ.

ПРОГРАМА:

Сряда, 6 октомври 2021 г.

09:00 – 09:30 – Регистрация (паркинга при Манастирски поляни, https://goo.gl/maps/Fvyu9MuJ6jhyNmwJ6)
09:30 – 10:30 – Проверка на велосипедите, кратки начални обяснения и упражнения.
10:30 – 17:00 – Ще направим няколко изкачвания и спускания по различни пътеки, градирайки трудността. Най-дългото изкачване ще е до вр. Дупевица, другите ще са по-кратки. Предвидена е и обедна почивка в хижа „Бонсови поляни“, където се предлага и някаква храна. Тъй като е възможно тази почивка да се случи чак около 13:30-14:00 ч, добре е всеки да си носи и някаква суха храна за хапване в гората.

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/HbbwH993QMEgmTMaA.

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 20:00 ч на 5 октомври 2021 г. чрез попълване на формуляра. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 5 октомври 2021 г. след 20:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Имайте предвид, че сутрин е доста хладно, а и през деня няма да е горещо, така че е добре да имате някоя допълнителна топла дреха – термобельо, полар или друго. Компактно яке за дъжд също не е излишно.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/992036754984659/.

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.