Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ | Курс за напредващи и напреднали – Локорско

11.11.2020 @ 9:00 16:30

Заради много запитвания за още курсове през ноември, а и за да спазим традицията за есенно обучение по дългата пътека над Локорско, обявявам един делничен курс по тази толкова популярна пътека край София. Обучението е подходящо за всеки, който е карал по тази пътека, но изпитва някакви трудности, както и за всеки, който иска да подобри уменията си при каране по технични пътеки с разнообразни елементи. Причината да избера делничен ден за него е, че през уикендите районът е като байкпарк и провеждането на курс в почивен ден би създал проблеми както за обучаващите се, така и за каращите по пътеката.

Ще се срещнем на площада в Локорско, където ще отметнем „административната част“ (декларации, такси за участие и т.н.), ще направим проверка на велосипедите и кратки начални упражнения за завиване на съседния (по-закътан) площад. След това потегляме нагоре, като след първото стръмно изкачване ще спрем за нова доза упражнения – баланс, позиция и други важни техники на каране. След това продължаваме изкачването до началото на дългата пътека, където слагаме защитната екипировка и поемаме надолу, за да се упражняваме на много места. Имайте предвид, че пътеката включва и някои по-трудни елементи, така че за ниво напредващи може не всички места да са караеми, но въпреки това ще са полезни. Имайте предвид също така, че пътеката е доста суха и хлъзгава, така че добрите гуми са важни, а допълнителната екипировка не е излишна.

НИВО: напредващи и напреднали
Как да определите нивото си е обяснено https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4
МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 30 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

Сряда, 11 ноември 2020

09:00 – 09:30 – Регистрация (Локорско, главния площад, https://goo.gl/maps/T7yJcLcbQdu)
09:30 – 12:00 – Проверка на велосипедите, кратки начални обяснения и упражнения, изкачване до началото на пътеката. 
12:00 – 16:30 – Каране по дългата пътека над Локорско. 
*В час, определен според желанията на участниците, може да направим обедна почивка. Носете си някаква храна по ваш вкус за хапване в планината.

ЗАПИСВАНЕ
Формуляр за записване:  https://forms.gle/XFyU4edhhQor4qpF7.
Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 10 ноември 2020 г. чрез попълване на формуляра горе. Посочват се имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 10 ноември 2020 г. след 20:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Важно! С оглед на хладното време и спецификата на обучението (включва чести спирания и стоене на едно място), е важно да се облечете добре и да вземете по някоя допълнителна дреха.

Страница на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/3157744471003827/.