Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ | Курс за напредващи и напреднали в Благоевград, 23 октомври 2021

23.10.2021 @ 9:00 17:00

Ако знаете откога искам да направя курс по пътеките над Благоевград… Най-сетне времето е точно като за там. Всъщност прогнозите за събота включват и евентуални превалявания следобед, но се надявам, че ще успеем да се разминем с тях.

Има ли нужда да рекламирам пътеките, поддържани от местния клуб LFF Enduro? Едни от най-добрите в страната са, особено в преходните сезони. И неведнъж са се доказвали като идеални за обучения, защото са разнообразни и предлагат почти от всичко. А през 2021 г. по тях се появиха и нови елементи, които изглеждат перфектни за упражняване на някои конкретни умения. Затова и таксите за участие включват и дарение към клуба за бъдещо поддържане на пътеките.

Няколко важни подробности конкретно за този съботен курс:

  • Както казах, очаква се влошаване на времето, което ще започне следобед или привечер. В този смисъл, ще се надпреварваме с дъжда, но се надявам той да се позабави. Все пак сложете в раницата задължително яке за дъжд и се настройте психически, че може да ни понамокри малко.
  • До мястото за среща в парк „Бачиново“ пътуваме със собствени автомобили, но за придвижване до началото на пътеките ще използваме микробус и ремарке от клуб LFF. Таксата за транспорта се заплаща отделно и е 35 лв./човек. Това извозване ще ни позволи да направим няколко спускания.
  • С оглед на горните две точки курсът ще е фокусиран повече върху каране и изчистване на отделни детайли, отколкото върху връщания и повторения. Така че най-полезен би бил за хора, които вече са идвали на други курсове, защото частта с теория и упражнения ще е силно намалена. Разбира се, на отделни места и елементи ще отделим и повече време.

ПРОГРАМА:

Ще се срещнем в 9:00 ч на паркинга при пъмтрака в парк „Бачиново“ (локация: https://goo.gl/maps/7bSPhuAzYNZsPSmw7), където ще отметнем „административната част“ (декларации, такси за участие и т.н.). Транспортът е уговорен за 9:30 ч. – ако успеем да приключим с формалностите преди това, може да направим няколко врътки на пъмптрака. В 9:30 товарим велосипедите и започваме извозванията и спусканията. Първата пътека ще е „Дъбрава“, втората „О.Ч.З./Hilltop“, а след това ще видим… Целта е да направим поне 4 спускания, защо не и пет… За да не губим време в кръчми, вариантите за „изхранване“ са или да си носите някаква суха храна (най-добре!), или да си вземете скара/сандвич от едно попътно заведение за бързо хранене. Последното качване с буса е в 16:30, стига метеорологичната обстановка да позволява каране.

НИВО: напредващи и напреднали
Как да определите нивото си е обяснено https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.
Силно препоръчително е да сте участвали в предишен курс на Велоучилище МТБ-БГ, защото този няма да е максимално подробен.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4
МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 7 (ограничението е твърдо, защото зависим от броя места в микробуса)

ТАКСА: 40 лв./човек (обучение) + 35 лв./човек (за извозването до пътеките).
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.
За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и скромна отстъпка от цената.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, настаняване, храна и други подобни услуги.

Всеки редовен участник ще получи ваучер за еднократна отстъпка в онлайн магазин Bike Center, които са партньор на Велоучилище МТБ-БГ.

ЗАПИСВАНЕ
Формуляр за записване:  https://forms.gle/Fsbp6dkBLT3wg1cb6.
Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 17:00 ч на 22 октомври 2021 г. чрез попълване на формуляра горе. Посочват се имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 22 октомври 2021 г. след 17:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.

Ако търсите или предлагате транспорт, може да го отбележите в полето „Нещо друго“ във формуляра за записване.