Зарежда Събития

« Всички Събития

Велоучилище МТБ-БГ | Банско, 13-14 август, напредващи и напреднали

13 август 14 август

След дълъг период без двудневни обучения на 13-14 август ще подновим провеждането на такива с един уикенд-курс в Банско. Пътеките там са много забавни, но също така са и чудесни за обучения, защото позволяват плавна градация от по-лесни към по-трудни елементи, респективно от ниво напредващи към ниво напреднали.

Партньор за този курс ще ни бъде хотел White Lavina, чиито екип не само ще предостави преференциални условия на тези, които решат да нощуват там, но ще осигури и извозване до пътеките, за да може да караме повече и по-разнообразен терен.

НИВО: напредващи и напреднали

Как да определите нивото си е обяснено тук: https://mtb-bg.com/2016/08/05/tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 6

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 90 лв./човек + 25 лв./ден за извозване от Банско в близост до началото на пътеките (таксата за този транспорт се заплаща към извършителя на услугата).

Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.
За читатели с абонамент в МТБ-БГ е предвидена и скромна отстъпка от цената.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт до/от Банско, настаняване, храна и други подобни услуги.

Всеки редовен участник ще получи ваучер за еднократна отстъпка в онлайн магазин Bike Center, които са партньор на Велоучилище МТБ-БГ.

НАСТАНЯВАНЕ

За този курс си партнираме с хотел White Lavina, който е силно ориентиран към МТБ гости и е тясно свързан с екипа, който изгради и поддържа ендуро пътеките над Банско. Те ще осигурят и превоза до пътеките в двата дни.

Участието в курса не е обвързано с нощувка в този хотел, но аз лично ще спя там, товаренето и тръгването към пътеките ще е от хотела, така че чисто логистично това би бил най-удобният вариант за повечето участници.

Вариантите за настаняване са в стая с две легла (89 лв.) и апартамент с две спални (129 лв.), като върху тези цени ще ползваме 10% отстъпка. В цените е включена закуска и ползване на СПА и фитнес. Във формуляра за записване ще имате избор между няколко опции, в зависимост от това дали искате да спите сами, с друг участник от същия пол или с ваш придружител, който няма да участва в обучението, колко нощувки желаете и т.н. При нужда ще уточняваме детайлите около нощувките и по e-mail.

ПРОГРАМА:

Събота, 13 август 2022

10:00 – 10:30 – Регистрация за курса в лобито на хотел White Lavina в Банско, https://goo.gl/maps/rwwXY28h4jwvhmuu9

10:30 – Качваме се на бус с ремарке и потегляме към първата пътека. Планът за деня е да караме три от пътеките над града – „Мечока“, „ВиК“ и „Тегата“. Ако остане време, ще повторим някоя от тях.

В час, определен според желанията на участниците, ще направим обедна почивка. Носете си някаква храна по ваш вкус за хапване в планината, за да не губим ценно време в заведения за хранене.

Вероятно ще караме до около 17 ч, за да останат сили и за следващия ден, както и време за вечеря и приятно прекарване на вечерта. За любителите на музиката  може би ще представлява интерес последната вечер от джаз фестивала в Банско.

Неделя, 14 август 2022

9:30 – Качваме се на буса и поемаме към пътеките. В този ден ще започнем с някоя от пътеките от предишния („Тегата“ или „ВиК“), след което ще се качим нависоко, за да спуснем дългата пътека „Who Dares Wins“. Възможно е по нея да направим още едно спускане или пък да отидем към най-техничното трасе „Чалин валог“. Възможно е дори да пробваме и нещо ново…

Като цяло програмата за втория ден ще бъде решена окончателно чак в събота вечерта, като ще отчетем прогнозата за времето, нивото и напредъка на участниците и други неща. Едно е ясно – карането ще е много и ще е през целия ден – чак до 17:00 ч.

Дали ще правим обедна почивка в заведение, или ще хапваме направо в планината, ще бъде решено според желанията на участниците.

ЗАПИСВАНЕ

Формуляр за записване: https://forms.gle/UAgSsQYSrrtzy9n29

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19:00 ч на 10 август 2022 г. чрез попълване на формуляра горе. Посочват се имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 10 август 2022 г. след 19:00 ч. Моля, проверете и папката СПАМ, защото понякога писмата попадат в нея и не достигат навреме до получателите.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.

*Участници от 12 до 14 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 15 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи след попълване на декларация за освобождаване от отговорност от страна на родител/настойник.

– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!

– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.

– Да участват с изправен планински велосипед.

– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).

– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.

– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.

*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

Страница на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1206014823569606/

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.