Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Bike Ventures | АМ/ендуро седмица в Румъния

26.08.2020 31.08.2020

Очакват ви няколко дни в планините, селата и градовете на Румънските Карпати, въртейки и спускайки се по алпийските пътеки на планината Бучечи и АМ/ендуро пътеките в района на Брашов.
Карането ще е предимно по пътеки със средна и висока степен на техническа трудност, като ще включва основно естествени пътеки с каменисти алпийски участъци, бързи и на места технични горски секции, както и някои специализирани трасета за спускане. Където е възможно, ще спестяваме големи изкачвания, използвайки местните лифтове и наземен транспорт.

Ще имате възможността да тествате и пътеките на байк парк Синая!
Освен здраво каране, ще се отдадем и на местните забележителности като замъци, средновековни градове, интересна култура и минало, както и местната цуйка, бира, кулинарни специалитети и барове!

Ден 1
Трансфер София – Азуга (480 км – 8 ч). Възможност за посещение на атрактивния замък Пелеш в Синая или кратко каране в района.
Настаняване в тихото планинското селце и ски/байк курорт Азуга.

Ден 2
Каране по пътеките над Азуга и Синая байк парк. Ще започнем с лифт и въртене до тревист връх, последвано от фрийрайд спускане по билото, и ще продължим по едно от двете трасета на Азуга. След това се трансферираме към Синая и караме две от трасетата там Happy bear DH и Fairy tale enduro. Нощувка в Азуга.

Ден 3
Трансфер или лифт до билото на планината Бучечи. Дълго all mountain каране по алпийска пътека, пресичаща планината, с възможност за изкачване на най-високия и връх Ому (2505 м). Спускането е бързо и дълго (12 км) със скалисти участъци в началото и бързи горски пътеки, които ще ни отведат в близост до Бран (със замъка на Дракула!). Трансфер до Брашов и настаняване.

Ден 4
След закуска потегляме към курорта Пояна Брашов. Първото спускане ще е най – дългото и ще ползваме лифт до около 1700 м, след което ще караме по комбинация от различни по трудност естествени пътеки до Брашов (600 м). Следобед ще ползваме буса и ще караме по кратки и по-стръмни пътеки с изградени елементи.

Ден 5
Караме по красивите и технични пътеки на Нацинален парк Пиатра Краюлуй. Ще въртим през дълбокия и тесен каньон Зарнещи и ще спуснем 2 пътеки, едната от които по-лека и кратка, а другата стръмна и технична в долната част. За обяд ще хапнем вкусна чорба с гледка в местна хижа.

Ден 6
Директно отпътуване към София или кратко предобедно каране с ранно ставане в района на Брашов или по път за България – Ciocanu enduro trails. Пристигане в София – 20:00-22:00

Цена: 680 лв.

Включва: 2 нощувки в Азуга и 3 в Брашов в къщи за гости, транспорт и местни трансфери с шофьор, водач, 4+ дни каране

Не включва: храна, напитки, лифт карти и билети, застраховка (препоръчителна).

Настаняване:
Настаняването е предвидено във ваканционни къщи/вили в стаи с по 2-3 легла. Къщите разполагат с оборудвани кухни, в които при желание може да приготвяме храната си.

Лифтове:
Предвидено е ползване на лифт по един път в Азуга – 20 леи (8 лв.) и Пояна Брашов – 30 леи (12 лв.) на качване

Минимален/Максимален брой участници: 6 души

Препоръчително е да разполагате с медицинска застраховка за чужбина. При желание може да съдействаме за направата на такава.

!!! ЛИНК ЗА ЗАПИСВАНЕ!!! –
https://forms.gle/VyMKi4bc2dba5gxy8

Условия за записване:
1. За да резервирате своето място, е нужно да заплатите капаро в размер на 250 лв. в брой или по банков път. За повече информация – [email protected] или 0898419414.
2. Краен срок за записване и заплащане на капарото – 18.08.2020. В случай, че не бъде регистрирано плащане до определения срок, резервацията ще се счита за анулирана и мястото ще бъде отворено за друг участник.
3. При отказ от пътуване до не по-малко от 8 дни преди началната дата се възстановява пълния размер на капарото. В случай на отказ от пътуване при по-малко от 8 дни от началната дата се възстановява 50% от капарото.
4. Организаторът запазва право да отмени пътуването, в случай на неблагоприятни метеорологични условия, недостатъчен брой записани участници или други уважителни причини. В този случай всички предварително заплатени суми ще бъдат възстановени или при съгласие на клиента ще бъдат ползвани за бъдещи пътувания.

За допълнителна информация: [email protected] и 0898419414

https://www.facebook.com/events/647038902575186/