Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

БАЙК И РЪН ЗА ЧЕПЪН – Адреналин с КАУЗА

17.10.2020 @ 9:00 16:00

Девето поредно издание на най-усмихнатото състезание по планинско колоездене и бягане Байк и Рън за Чепън!

2020 година ще бъде повратен момент в историята на състезанието и за всички отдадени на планинското бягане и маунтийн байк обществото и ще донесе МНОГО НОВИ ИЗНЕНАДИ!

🆕 НОВИ трасета, НОВИ дистанции, НОВИ категории 🆕
🏆🏅 ОТЛИЧЕН стартов пакет и ПРЕКРАСНИ награди 🏆🏅

КАКВО Е НОВОТО:

🏁‣ Старт/Финалът е на едно и също място – центъра на Драгоман, пред общината. С тази промяна дължините на обичайните трасета 21/42 км се увеличават с два километра.

㎞ ‣ Дистанциите: добавени са две изцяло нови дистанции за бягане. 12 км до върха и обратно и 30 км Чепън Скай.

🔁‣ Посоката: само при бегачите се обръща посоката на бягане при обичайните дистанции 23 и 44 км. Трасето е същото както на предишните издания, но бягането е различно.

✔‣ Маркировката: от тази година спираме изцяло маркировъчната PVC лента и започваме да ползваме маркировъчни колчета и биоразградим спрей.

🌿AДРЕНАЛИН С КАУЗА 🌿
Стартът на една инициатива!

Mагазини Stenata и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ се обединяват около идеята за възстановяване на част от инфраструктурата на Драгоманско блато! На 22 януари тя пострада при предполагаемо нарочно предизвикан пожар.

Драгоманското блато е единственото карстово блато в България и е най-голямата естествена влажна зона и находище на гнездящи водолюбиви птици в Софийско. Заедно с Чепън, то е определено за представително местообитание от европейско значение за опазване на биологичното разнообразие. Включено е в списъка на орнитологично важните места, като част от комплекса „Влажни ливади – Раяновци“, а също и в европейската система от защитени територии NATURA 2000.

Нямаме думи да изразим възмущението си от този безотговорен акт. Но е време да се вземем в ръце и реално да участваме във възстановяването на достъпа до това така важно за птиците място.

✅ Пет лева от всяка стартова такса за състезанието ще бъдат дарени за възстановяване на металния мост, отвеждащ към вишката за наблюдение на птичето богатство!

✅ А от 15 юли в магазини Stenata ще намерите BUFF със специален дизайн, посветен на Драгоманско блато. Купувайки този BUFF, вие подкрепяте „Сдружение за дива природа Балкани“ във възстановяването на Драгоманското блато. От стойността на всеки закупен BUFF ще бъдат дарени 50% на сдружението.

✅РЕГИСТРАЦИЯ: https://chepan.stenata.com/register/
💚Повече за каузата: https://chepan.stenata.com/info/

🚵🏻‍♂️БАЙК ЗА ЧЕПЪН 💨
остава без промяна както до момента.

‣ Дистанции:
23 км (+/-660 м)
44 км (+/-1200 м)
‣ Категории:
XCM мъже | XCM жени | Хоби

👉 Повече за трасетата: https://chepan.stenata.com/%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b5%d1%82%d0%b0/
👉 Повече за всички категории: https://chepan.stenata.com/participants/

Байк и Рън за Чепън се променя.
Участвай и ти! 🤓

Събитието се осъществява с решаващата подкрепа на магазини Stenata и Община Драгоман.

За повече подробности следете събитието във Facebook:
https://www.facebook.com/events/1029369787422419/

Освен самото състезание, на 4 октомври организаторите инициират и доброволческа акция в покрайнините на Драгоманското блато, с която ще се опитат да разчистят и възстановят част от щетите, нанесени от пожара през зимата. Повече за нея вижте тук: https://www.facebook.com/events/717608485635149.

Ако пък не искате да се състезавате, но желаете да сте част от събитието, може да се включите като доброволци в организацията му. За повече подробности по тази тема вижте тук: https://www.facebook.com/events/341505273716206.

Драгоман, България + Google Map