Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

По пътеките на Ботевата чета – ХС състезание

30.08.2020 @ 8:00 14:00

КК „Враца Велообщество“ организира първото си състезание по планинско колоездене, което е в календара на Българска Федерация Колоездене. Състезанието е част от платформата OPEN Vratsa, която има за цел привличане на туристи в града.

Маршрутът на състезанието преминава през живописен регион около Врачанския язовир, село Косталево, местността Речка и Ботева поляна. Трасето (14 км) е с ниска трудност, подходящо както за деца над 14 години, така и за любители колоездачи, които искат да се състезават за първи път.

Началото ще е пред стадион „Христо Ботев“ в 10.00 ч., оттам се тръгва за загрявка около 2 км към старта на състезанието. Ще публикуваме точния GPS маршрут на състезанието тези дни. Трасето е около 14 км със 560 м денивелация, изцяло черни пътища и пътеки, освен един километър асфалтов път. Контролното време е 3 часа, като трасето се минава спокойно за 1 час и половина. По трасето ще има една или две контроли, където ще се раздават неограничено бутилки с вода. Финалът ще е в местността Ботева поляна, между селата Косталево и Веслец. Преминаването между двата паметника на поляната ще се счита за финал и се засича крайното време на участника. След финиширане състезателите ще имат два възможни варианта за спускане (около 25 минути) към град Враца, като препоръчаваме отново Ботевия път.

Категории:

  • Юноши младша (14,15,16 г.)
  • Юноши старша (17,18 г.)
  • Жени и девойки
  • Мъже Елит (с преварителна клубна заявка)
  • Мъже 19-29 г.
  • Мъже 30-39 г.
  • Мъже 40-49 г.
  • Ветерани 50+

Медали и предметни награди получават първите трима от категорията; ако има по-малко от 5 състезатели в категория, то тя се обединява с горната категория.

Таксата за състезанието е 20 лв., като всеки възрастен при записването ще получи енергиен пакет от напитка HELL и енергиен гел „Fit&Shape“. Ако се запишете предварително до 28.08.2020 г. на email: [email protected], таксата ще ви е 15 лв. От такса са освободени членове на клуб „Враца Велообщество“ и юноши от Враца, с разрешение на родител или настойник!

Записване, стартови номера и плащане на таксата е между 8-9.45 ч. пред стадион „Христо Ботев“ във Враца. Награждаването отново там с начало 13.45 ч.

https://www.facebook.com/events/724331194792913/