Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Велоучилище МТБ-БГ | 101 серпентини – отворена тренировка

28.10.2021 @ 10:00 17:00

На 28 октомври с един приятел смятаме да тръгнем рано сутринта към гр. Лъки, за да се качим до пътеката „101 серпентини“ и да се упражняваме цял следобед по нея.

За който не знае, името на тази пътека отговаря напълно на броя серпентини по нея и голяма част от тях са остри, тесни, стръмни и технични. Казано най-просто, там са едни от най-трудните в България.

И понеже така или иначе ще ходя да се упражнявам по нея, реших да обявя карането и като „отворена тренировка“. Какво означава това?

  1. Всеки, който иска да пробва що е то остри и трудни серпентини, е добре дошъл да се включи. Разбира се, с оглед трудността на пътеката, желателно е да имате вече достатъчно опит в карането – най-добре да сте около ниво „напреднали“, в противен случай ви чака доста бутане надолу.
  2. Тъй като пътеката е откритие на велоклуб „Крива спица“ и те я поддържат в добро състояние, ще очаквам от всеки участник да дари едни скромни 5 лв. за тяхната дейност и ще имам грижата те да стигнат директно в касата/сметката на клуба.
  3. Таксата за участие в тренировката е в размер 10 лв. и се заплаща по желание. Как така? Много просто – ако смятате, че аз със съвет или със самото организиране на карането мога да ви помогна за подобряване на уменията по такъв тип терен и препятствия, и ако желаете, може да заплатите такса за участие. Ако видя, че сте по-добри в карането от мен самия, дори и да искате, няма да приема плащане на таксата.

Казано най-просто, идеята на тренировката е да се съберем хора, които харесват или искат да пробват от най-трудните серпентини и всички заедно да си помагаме със съвети, насърчаване и т.н., за да подобрим карането си. Ще направим само едно спускане по пътеката, но то ще включва стотици избутвания обратно (средно по 4-5 за всяка от по-трудните серпентини). За да пазим пътеката в оригиналния ѝ вид, при карането по нея ще спазваме стриктно правила от типа „Не сечи!“, „Не бий контри“ и т.н.

Ако желаете да се включите, попълнете този формуляр: https://forms.gle/avA2Nfs3bBcz5gz1A. Така ще зная дали и кого да очакваме в Лъки, а и ще мога да съдействам за групиране по автомобили за хора, които нямат регистрация във Facebook.

Срещата е в 10:00 ч в центъра на гр. Лъки, точно тук: https://goo.gl/maps/UVBQSf5Jmz3pLJgN6

Най-добре е при пристигането да НЕ разтоварвате велосипедите от автомобилите, за да видим дали няма вариант да се качим с част от колите нагоре до с. Лъкавица, а пък след карането шофьорите да се върнат с други коли, за да приберат своите. Иначе, ако го караме изцяло на самоход, имаме около два часа и половина качване + каране по билото, т.е. очаква се около 12:30-13:00 да сме в началото на пътеката и около 16:00-16:30 да приключим долу в Лъки.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече. Непълнолетни участници могат да се включат само с придружаващ родител.
– Да носят каска и ръкавици по време на карането – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

За въпроси и информация може да ползвате е-mail [email protected] или тел. 0887321695.

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/225026976231566/