Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

МТБ Академия – Skills Progression Camps: Level 1 – Trail Flow

11.07.2020 12.07.2020

Представяме нова серия от обучения за усъвършенстване на уменията ви за каране. Програмата включва 3 уикенд курса, като всяко едно събитие ще бъде насочено върху конкретен набор от умения и техники. Обученията ще бъдат степенувани по трудност спрямо типа терен и пътеки, които предлага зоната, в която се провеждат.

Ниво 1: Банско – Trail Flow – в този курс ще се работи за изчистване на основните техники свързани с позициониране върху колелото; завиване при различни типове завои; работа с терена, с цел подържане/увеличаване на скорост; преминаване по корени, страничен наклон и др.

Ето и подробностите за обучението:

Пътеките в Банско предлагат добра комбинация от специално изградени участъци и по-технични естествени секции. Разнообразният терен е подходящ за упражняване на всички техники както от начинаещи, така и от напреднали колоездачи.

В Ден 1 от програмата ще наблегнем на теорията, като правим подробни анализи на отделни секции по трасетата и спираме, за да се упражняват различните техники.
Ден 2 ще акцентира върху карането с цел да се усвоят и затвърдят упражненията от предишната сесия. Ще се практикуват техники в по-динамична среда като всеки участник ще получава индивидуални насоки от инструкторите.

Мероприятието има добра кауза, част от таксата ще бъде дарена на местния клуб Trailsystems.org за поддръжка и облагородяване на пътеките!

НИВА: начинаещи, напредващи и напреднали
Как да определите нивото си е обяснено тук – https://goo.gl/VF5oEm

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ:
200 лв.
Включва: 2-дневно обучение с лицензиран и опитен инструктор, транспорт София-Банско-София, извозване до началото на пътеките, ползване на специализирано ремарке за велосипедите, настаняване в двойна стая със закуска в White Lavina Ski Bike Hike, шофьор.

Минимален брой участници: 6 души

*** При запълване на бройката участници за пътуване от София, ще има възможност да се включат хора за обучението и на място в Банско. Свържете се с нас за допълнителна информация.

ПРОГРАМА:
11 юли
8:00 – Отпътуване от ст. „Васил Левски“
10:00 – Пристигане в Банско и трансфер до началото на първата пътека.
10:20 – 17:30 – Каране с обучение по ендуро трасетата над Банско. Кратка почивка за обяд. При желание на участниците след карането може посетим някой от минералните басейни в с. Баня.
Настаняване в White Lavina Ski Bike Hike в двойни стаи.

12 юли
9:30 – 17:00
Каране с обучение
17:30 – Отпътуване за София.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати, ако в курса участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им, или ако техен родител/настойник подпише на място пред организаторите декларация за освобождаване от отговорност.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с технически изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред организаторите Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ
Формуляр за записване: https://forms.gle/s8RnFs3cAJLN6Ys67

Посочват се имената на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка.
Краен срок за записване: 9 юли 2020 г.
Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 10 юли 2020 г. до 13:00 ч.
За допълнителна информация: [email protected] или 0876212178
–––––––––––––––
За тези, които за първи път чуват за нас, нека обясним накратко какво е МТБ Академия:
Това е съвместен проект между Bike Ventures и MTB-BG, който има за цел да предостави на повече хора възможност да подобрят колоездачните си уменията за каране в планината. Обученията се водят от опитни и квалифицирани инструктори и се провеждат в различни зони, предлагащи разнообразен терен и интересни пътеки.
Участниците се разделят на групи според нивото им, като се стремим броят на обучаваните от един инструктор да не надвишава 6-7 души. Така се гарантира, че всеки ще получи достатъчно внимание и обучението ще бъде максимално полезно и ефективно.
Обученията за начинаещите се провеждат на по-лесни терени и включват, както спускане, така и изкачване. Набляга се на основни умения като правилна стойка, техники за балансиране, спиране, контрол на скоростта, завиване, настройки на велосипеда и други.
За напредващите и по-напредналите се избират по-предизвикателни пътеки, като се набляга основно на спускането. Това включва разясняване на по-сложните техники за позиция на тялото, поддържане на висока скорост, контрол при преминаване на препятствия, дропове, скокове, избор на линия, различни видове завои и др.
Всеки участник получава индивидуални насоки и се работи спрямо нуждите и желанията му за усъвършенстване.
Също така, всеки може да получи помощ и съвет за настройки на велосипеда си, препоръки за избор на части и екипировка, както и съвети за тренировки и кондиционни упражнения.

Детайли

Начало:
11 юли
Край:
12 юли
Стойност:
лв.200
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/1135194630197868/
Банско, България + Google Map