Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

МТБ Академия | Люлин и Витоша – основни техники за начинаещи

09.08.2020 @ 8:30 17:30

По подобие на поредицата от двудневни курсове Skills Progression Camps за напредващи и напреднали, които засега протичат много успешно, решихме да направим серия от два еднодневни курса и за ниво начинаещи. Целта е в рамките на програмата да се получи градация на уменията, като се фокусираме върху набор от конкретни техники, съобразявайки с това и терена/пътеките, по които се провежда курса. Макар че е възможно участие само в един от курсовете, най-полезен ефект би имало участието и в двата курса, за да може във втория да се надградят нещата от първия.

Първото обучение ще се проведе в близост до София, по-специално в планините Люлин и Витоша, като ще подберем такива пътеки, които да позволяват постепенно увеличаване на трудността, респективно подобряване на уменията. В този курс ще се работи за полагане на една добра основа чрез усвояване на основни техники при каране – позициониране върху колелото; следене на терена и избор на линия; спиране и поддържане на безопасна скорост; преодоляване на единични препятствия и на серии от такива; завиване; баланс и др. Следващият курс, няколко седмици по-късно, ще се проведе в Боровец.

МТБ Академия | Люлин и Витоша – основни техники за начинаещи – 9 август 2020 г.

НИВО: начинаещи
Как да определите нивото си е обяснено тук – https://goo.gl/VF5oEm

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ:
65 лв.
Включва: еднодневно обучение с лицензиран и опитен инструктор, извозване до началото на пътеките, ползване на специализирано ремарке за велосипедите, шофьор.
*такса транспорт от стадион „В. Левски“ до мястото на срещата в Княжево: 5 лв.

Минимален брой участници: 6
Максимален брой участници: 12

ПРОГРАМА (9 август):
Програмата ще бъде детайлизирана 1-2 дни преди курса, защото зависи от броя участници, т.е. от наличието на една или две групи. При две групи те ще бъдат разминати във времето, т.е. за едната от тях срещата ще е по-късно.

Мястото за среща ще е паркингът на магазин Лидл в Княжево – https://goo.gl/maps/PUzNCbirE6tn7eQh7
Дотам участниците могат да стигнат със собствен автомобил (най-добре е да го оставите някъде около бистрото „Дедо Мацо“), с наш транспорт (бус+ ремарке) срещу допълнителна такса от 5 лв. или на самоход.

*Точният час на срещата ще бъде определен и съобщен на участниците след формиране на групите

С буса ще се извозим до м. Манастирски (Бонсови) поляни, където ще започнем с кратко, но на места стръмно изкачване по черен път, за да достигнем първата пътека, по която ще се спускаме и упражняваме. Тя преминава в черни пътища към една от вилните зони на Княжево. Там ще ни чака бусът, за да ни качи към Тихия кът, където започва второто спускане за деня по пътека към в.з. Килиите. Ако останат време и сили, бусът ще ни качи и за още едно спускане по същата пътека.
Продължителността на курса ще е около 8 часа.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати, ако в курса участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им, или ако техен родител/настойник подпише на място пред организаторите декларация за освобождаване от отговорност.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с технически изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред организаторите Декларация за освобождаване от отговорност.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ
Формуляр за записване:
https://forms.gle/wJshpZW9Nd5NBA1FA

Посочват се имената на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка.
Краен срок за записване: 7 август 2020 г.
Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail най-късно на 7 август 2020 г. до 20:00 ч.
За допълнителна информация: [email protected] или 0898419414

https://www.facebook.com/events/1233548013692080/
–––––––––––––––
За тези, които за първи път чуват за нас, нека обясним накратко какво е МТБ Академия:
Това е съвместен проект между Bike Ventures и MTB-BG, който има за цел да предостави на повече хора възможност да подобрят колоездачните си уменията за каране в планината. Обученията се водят от опитни и квалифицирани инструктори и се провеждат в различни зони, предлагащи разнообразен терен и интересни пътеки.
Участниците се разделят на групи според нивото им, като се стремим броят на обучаваните от един инструктор да не надвишава 6-7 души. Така се гарантира, че всеки ще получи достатъчно внимание и обучението ще бъде максимално полезно и ефективно.
Обученията за начинаещите се провеждат на по-лесни терени и включват, както спускане, така и изкачване. Набляга се на основни умения като правилна стойка, техники за балансиране, спиране, контрол на скоростта, завиване, настройки на велосипеда и други.
За напредващите и по-напредналите се избират по-предизвикателни пътеки, като се набляга основно на спускането. Това включва разясняване на по-сложните техники за позиция на тялото, поддържане на висока скорост, контрол при преминаване на препятствия, дропове, скокове, избор на линия, различни видове завои и др.
Всеки участник получава индивидуални насоки и се работи спрямо нуждите и желанията му за усъвършенстване.
Също така, всеки може да получи помощ и съвет за настройки на велосипеда си, препоръки за избор на части и екипировка, както и съвети за тренировки и кондиционни упражнения.

Детайли

Дата:
9 август
Час:
8:30 – 17:30
Стойност:
лв.65
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
, , , , , ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/1233548013692080/
София, кв. Княжево, България + Google Map